Nyitókép forrása: Körkép.sk/illusztráció

 

Az idei húsvéti időjárás más lesz, mint amit megszokhattunk – még ha időről időre meg is lep minket a tavasz. Az iMeteo meteorológiai szakportál meg is jegyzi, hogy reménységre ad okot a közelgő hőség a koronavírus terjedése elleni harcban is: a megnövekedett ultraibolya sugárzás ugyanis szó szerint pusztítja a levegőben lévő vírusokat.

 

Az elmúlt napok időjárását az a magasabb nyomású légtömeg határozta meg, amely lassan tovább araszol Közép-Európa felett kelet felé. A következő hét második felében nyomában újabb hullám érkezik, ami biztosítja, hogy továbbra is a napsütésé maradjon a főszerep, a húsvéti ünnepel alatt is.

 

Már a jövő hét is kellemesen meleg idővel indul, több helyen húsz fok felett alakul majd a nappali csúcs. Nagycsütörtökön +16 és +24 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, de délen nem lesz ritka a +25 fok feletti nyárias időjárás sem. Ez egészen szombatig tart majd.

 hirdetes_300x300  

 

Szombaton aztán elkezd megváltozni az időjárás. Közép-Európa térségébe alacsonyabb nyomású, rendkívül meleg légtömegek áramolnak be, és a csere záporokat és zivatarokat gerjeszt majd.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!