Nyitókép: markiza.sk

 

Horváth Lehel, a Sátor-klán sírásója korábban beismerte, hogy ő maga ölte meg a bűnbanda fejét, Sátor Lajost. Később, előző házasságából származó fiával megpróbálták megölni feleségét, amiért eljárás is indult ellene. Most a bíróság felmentette, azonban nem élvezhette ki „szabadságát”.

 

Horváth Lehel 2018 márciusában végezte rács mögött, miután megverte feleségét, Ivetát, amiben a vád szerint segítségére volt előző házasságából született fia is. Ezt követően az agyonvert nőt bezárták házi kedvencük ketrecébe. Az i-n a pont, hogy esetükben nem egy kutyáról, hanem egy Simba névre hallgató oroszlánról volt szó.

 

Miután az oroszlán nem mutatott érdeklődést az asszony iránt, a megvert nőt elvitték Hegyétére (Kútniky), ahol édesanyja háza előtt kidobták az utcára. Horváth Lehel és fia Tibor emiatt rács mögé kerültek, bár ártatlannak vallották magukat.

 hirdetes_300x300  

 

A feleség felgyógyulását követően visszavonta férje elleni vallomását, azt mondta a rendőröknek, hogy mindent csak kitalált, hazudott a nyomozóknak. A bíróságon azt állította, hogy az oroszlán sebezte meg őt etetés közben.

 

Horváthnak ez akkor már nem segített, mivel időközben a bíróság ítéletet hozott a Sátor-botrány perében is, ahol együttműködése miatt tanúként vett részt.

 

Csütörtökön a Nagyszombati Járási Bíróság úgy döntött, hogy eljárási hibák miatt felmenti Horváth Lehelt és fiát is. Az indoklás szerint bár az eljáró nyomozónő a törvénynek megfelelően adott iránymutatást az áldozatnak, azonban nem fordította le magyar nyelvre Ivetának. Az ügyész fellebbezett az ügyben.

 

Iveta a házi kedvenccel, forrás: noviny.sk

 

Horváth Lehel valójában nem került szabadlábra. A bíróságon nem személyesen vett részt, hanem kamerás közvetítés útján. Az ítélet kihirdetése után kiengedték őt a lipótvári (Leopoldov) börtönből, a kapuban azonban vártak rá a NAKA emberei, és ötrendbeli brutális gyilkosság, valamint bűnbanda megalapítása és banki trezorból való lopás vádjával letartóztatták.

 

Horváth Lehel a Sátor-klán sírásója volt, a maffiacsoport saját illegális temetővel is rendelkezett – áldozataikat a Dunaszerdahely melletti Csótfán található egykori szövetkezet területén ásták el. Sátor Lajos testét, akit maga Horváth lőtt le, a mai napig nem találták meg.

 

tvnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.