Nyitókép: körkép.sk/Dian Csaba

 

A koronavírus járvány következtében szinte mindenki élete gyökeresen megváltozott. Sokan azon a véleményen vannak, hogy a pandémia elmúlásával semmi sem lesz már olyan, mint azelőtt. Munkahelyek ezrei szűntek meg, megváltoztak a vásárlási szokásaink, az utazások, kirándulások egyelőre szinte teljesen megszűntek. A járvány okozta hatások mindenkire egyformán befolyással vannak, mégis sokan-sokféleképpen próbálják átvészelni a nehéz heteket, hónapokat. 

 

Tény, hogy a vészterhes időket a hívő ember könnyebben megéli. Furcsa felemás helyzet mégis, hogy a pénzorientált világban egy állami pénzintézet nem valami reklámmal csábítja a hozzá betérőket.

 

 hirdetes_810x300  

 

Az ipolysági postafiók helyi vezetője Herczeg József házi áldással várja a hozzájuk érkező ügyfeleket. Elmondása szerint a bejáratnál kihelyezett információs táblán már többen észrevették a kétnyelvű feliratot. A Körkép.sk-nak nyilatkozva elmondta:

 

‘ A magyar nép léte és megmaradása az ezeréves keresztény hitnek köszönhető. Enélkül és Szent István előrelátó gondolkodása nélkül csak eltűntünk volna a történelem süllyesztőjében. Korát megelőzve felismerte, hogy csak egy egységes, egy hitre alapuló államforma lehet időtálló.

A házi áldás kifüggesztésével az volt a célom, hogy rámutassak, ebben a hitetlen, természettől elrugaszkodott létben van még helyünk a nagy világban. A szándék az volt, hogy az emberek jó érzéssel térjenek be hozzánk. Természetesen a hit, az Istenbe vetett bizalom nem nemzetiség függő. Ezért is tartottam fontosnak az áldást kétnyelvűen kitűzni’

 

A posta épületének egyik helyisége

 

Elmondása szerint ő maga sem gyakorló hívő mégis a posta épületének belső felújításai munkálatai után 2014-ben felszenteltette azt. Egy népi bölcselet szerint egy zuhanó repülőn nincsen ateista. Azokban az időkben mikor az ember fia megmérettetik, ez hatványozottan igaz.

 

Információs tábla

 

Az ilyen gesztusok hű példái annak, hogy egy kis odafigyeléssel a másikra az elénk gördülő akadályokat együtt, közösen sokkal könnyebben vesszük.

 

Dian Csaba

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 20 olvasónak tetszik ez a cikk.