Nyitókép: Shutterstock

 

A WizzAir fapados légitársaság bejelentette, hogy a tervei között szerepel néhány járat újraindítása a londoni Luton reptérről.

 

A légitársaság tájékoztatása szerint a járatokat egészség- és biztonságügyi óvintézkedések mellett fogják újraindítani. Ez annyit jelent, hogy a fedélzeti személyzet minden egyes repülés során szájmaszkot és kesztyűt fog viselni, az utasoknak pedig fertőtlenítő törlőkendőket fognak osztani.

 

 hirdetes_810x300  

Az új óvintézkedéseket a repülőgépbe való beszálláskor is érvényesek lesznek. A gépeket pedig éjszaka fertőtleníteni fogják.

 

A WizzAir május 1-től a Lutonból Magyarországra, Romániába, Szerbiába, Szlovákiába, Portugáliába, Spanyolországba és Izraelbe tartó járatait szeretné felújítani, de csak a kiválasztott repülőtereken.

 

 „Ha újraindítjuk a lutoni reptér járatait, azt azzal a céllal tesszük, hogy biztosítsuk az alapvető szolgáltatásokat azoknak az utasoknak, akiknek muszáj repülőgépre szállniuk. A középpontban az utasok és a személyzet egészségét, biztonságát és kényelmét helyezzük“

 

– jelentette ki Owain Jones, a WizzAir brit részlegének vezetője.

 

A légitársaság arra kéri az utasokat, hogy regisztráljanak be és online módon fizessenek ki mindent, hogy ezzel is kerüljék a fizikai kapcsolattartást a reptéren.

 

A magyar légitársaság tájékoztatása szerint az utasokat meg fogják kérni arra, hogy a gép fedélzetén történő vásárláskor is kártyával, érintésmentesen fizessenek.

 

Váradi József, a WizzAir vezérigazgatója szerint pénteken a WizzAir flottillájának csupán a 10%-át indítják útnak.

 

Váradi szerint májusban és júniusban enyhíthetnek az utazási korlátokon, így akár a kapacitásuk 30%-át üzembe helyezhetik, de ez még egyáltalán nem biztos.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!