Nyitókép: eduworld.sk

 

Már csak pár órájuk maradt az alapiskolák végzős tanulóinak a középiskolai jelentkezési lapok beadására. Pénteken, május 15-én van az utolsó nap, amikor a kérelmező vagy a kiskorú törvényes képviselője két jelentkezési lapot nyújthat be azokba a középiskolába, amelyekben a 2020/2021-es tanévben folytatni szeretné a tanulmányait.

 

Ugyanez az időpont vonatkozik azokra a diákokra is, akik a tanulmányaikat a nyolcosztályos gimnáziumokban szeretnék folytatni. Mivel a törvény értelmében a nyolcosztályos gimnáziumok esetében is középiskoláról van szó, ezért a jelentkezési lapot legkésőbb május 15-ig kell kézbesíteni ezekbe az oktatási intézményekbe is. Az oktatásügyi tárca szerint az a dátum a lényeges, amikor a jelentkezési lap megérkezik az iskolába.

 

 hirdetes_810x300  

Minden egyes gyermek, illetve a szülő két jelentkezési lapot adhat be két középiskolába, vagy ugyanazon középiskola két különböző szakjára. A jelentkezési laphoz idén nem kell csatolni az egészségügyi alkalmasságot bizonyító igazolást.

 

A 2020/2021-es tanévben mintegy 700 szlovákiai középiskola 54 ezer szabad helyet kínál a diákoknak.

 

A diák felvételéről vagy fel nem vételéről a középiskola május 29-én teszi közzé az információkat. Azok a jelentkezők, akik nem jutnak be a kiválasztott iskolába, kapnak egy második esélyt is. Az iskolák június 23-án felvételit hirdetnek azokra a helyekre, amelyeket az első körben nem foglaltak el.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!