Nyitókép forrása: halasinfo.hu

 

Ma reggelre az autótulajdonosok ismét azzal szembesülhettek, hogy az éjszakai eső nem hogy leáztatta volna a nap porát a gépkocsikról, hanem még jobban beterítette porral. Pontosabban szaharai homokkal.

 

A térségünk feletti légtömegekben ugyanis nagy mennyiségben található homok és por. Az iMeteo meteorológiai szakportál közlése szerint 3000 mgr/négyzetmétert is eléri az aránya. A poros levegő délnyugatról, a Szahara felől érkezik Európába.

 

A levegő porszennyezettsége épp a csütörtökre virradó éjjel volt a legmagasabb, az esővel keveredve pedig nem túl szép nyomokat hagytak az autókon – és a házak ablakain.

 hirdetes_300x300  

 

Ráadásul nem érdemes autóinkat rögtön lemosni. A Hospodárske noviny közlése szerint felesleges munkától kíméljük meg magunkat, ha inkább várunk a hétvégéig.

 

A szaharai homok újabb hulláma ugyanis az előrejelzések szerit csütörtökön és pénteken ér el ismét bennünket.

 

De ha majd automosásra kerül sor, érdemes odafigyelni néhány fontos dologra: a homok karcolhatja az autó fényezését, ezért mosás előtt érdemes alaposan leöblíteni tiszta vízzel.

 

A magasnyomású mosókkal is csak módjával bánjunk: a túlságosan nagy nyomás hatására a homokszemek megint csak a karosszériában tennének kárt, ezért érdemes nagyobb távolságot tartani a gépkocsitól öblítés közben.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.