Nyitókép: angyalkert-nadudvar.blogspot.com

 

Egy májusi napot a tejfogyasztás fontosságának szentelnek. A Nemzetközi Tejszövetség hatvanhárom évvel ezelőtt hirdette meg a nemzetközi tejnapot. Céljuk nem más, mint a tejre és az abból készült termékekre, valamint az egészségvédelem fontosságára felhívni az emberek figyelmét.

 

Köztudott, hogy a tejkészítményeknek számos jótékony hatása van. Mondhatjuk, hogy táplálékunk egyik legfontosabb részei. Összetételük tartalmaz többek között foszfort, vitaminokat, cinket és kalciumot.

 

 hirdetes_810x300  

Május utolsó keddjén tartják a nemzetközi tejnapot. Ilyenkor – kivéve a koronavírus-járvány időszakát – többnyire konferenciákat tartanak, ahol bemutatják a legújabb kutatási eredményeket, de  termékbemutatókat is szokás rendezni.

 

Továbbá vannak olyan helyek is, ahol kóstolókra kerül sor. Ez a hagyomány régről maradt vissza, hiszen egy-egy termék ízlelési lehetőségét már évekkel ezelőtt bevezették. Manapság különféle kezdeményezések legfőképp a világhálón vannak. Közülük néhány tejfogyasztásra biztat, míg mások különböző recepteket töltenek fel az internetre.

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.