Nyitókép: TASR/AP

 

A templomokban június 3-tól, szerdától a hívők közti kétméteres távolságot a sakktáblaszerű ülésrend váltja fel.

 

Mindez azokból az intézkedésekből derült ki, amelyeket június 1-jén Igor Matovič kormányfő mutatott be a korlátozások feloldásának 5. fázisában.

 

 hirdetes_300x300  

A Szlovák Püspöki Konferencia tájékoztatása szerint a hívőknek és a papoknak továbbra is kötelező lesz a szájmaszk viselete a templomokban. A szentáldozást pedig továbbra is a kézbe fogják adni.

 

„Mivel a szentmiséken továbbra is korlátozott mennyiségben vehetnek részt a hívők, ezért érvényben marad a vasárnapi szentmiséken és a parancsolt ünnepeken való részvétel alóli felmentés“

 

– tájékoztatott a Szlovák Püspöki Konferencia.

 

A püspökök arra kérik a nyilvánosságot, hogy ezeket a korlátozásokat vegyék figyelembe az első szentáldozás és a bérmálás szentségének kiszolgáltatásakor is.

 

„Ott, ahol lehetséges és sikerült véghezvinni a szentségek kiszolgáltatásához szükséges előkészületeket, a szertartást egy nap alatt több szentmisére lehet szétosztani, vagy több vasárnapi szentmise keretében lehet megvalósítani“

 

– magyarázta a Szlovák Püspöki Konferencia.

 

A konferencia azt is hozzátette, hogy a zarándokutak szervezésekor figyelembe kell venni azt a tényt, hogy az elkövetkezendő hónapokban a résztvevők maximális létszáma nem haladhatja meg az ezer főt.

 

Amennyiben a korlátozást nem tudják betartani, más megoldást kell keresni, vagy le kell mondani a zarándokutat.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!