Nyitókép: blog.klm.com

 

A légitársaságok világszerte megtiltják vagy korlátozzák az alkoholfogyasztást a gépek fedélzetén. A koronavírus-járvány miatt hozott lépés célja, hogy csökkentsék az utasok toalett látogatás át és ezzel megakadályozzák a vírus terjedését a gép fedélzetén.

 

Az alkohol árusítását azonnali hatállyal betiltó légitársaságok között van az Easyjet, a KLM és a Virgin Australia. Az American Airlines a repülőút hosszától függően korlátozza az alkoholfogyasztást a gép fedélzetén.

 

 hirdetes_300x300  

A járványra ekképpen reagáló légitársaságok köre folyamatosan növekszik, a szabályok viszont eltérőek. Például a Delta légitársaság csak a belföldi járatain tiltotta be az alkoholfogyasztást. A nemzetközi járatokon továbbra is engedélyezett a sör, a bor és az alkohol fogyasztása.

 

A British Airways csupán az Euro Traveller kabinokban tiltotta meg az alkoholfogyasztást, ahol az utasoknak kevesebb helyük van.

 

Ezeknek az óvintézkedéseknek az a céljuk, hogy minimalizálják az utasok, illetve a személyzet közti kapcsolatot. Minél kevesebbet fognak az utasok fogyasztani, annál kevesebbszer fogják a repülőút során levenni a szájmaszkjukat.

 

Mindezt azonban másképpen is el lehet érni, mint az alkoholfogyasztás megtiltásával. Például a Ryanair fapados légitársaság a meleg italok felszolgálását korlátozza a gépein.

 

HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!