Nyitókép: charles.sk

 

A 18 és 30 év közötti szlovákiai fiataloknak több mint a fele a szüleivel él.

 

A Stem/Mark ügynökség által kidolgozott felmérésből továbbá az is kiderül, hogy a fiatalok nem egész harmada saját házban, illetve lakásban él, míg több mint a hatoduk albérletben.

 

 hirdetes_300x300  

Saját lakással inkább a férfiak rendelkeznek, mint a nők, a többségük pedig 27 és 30 év közötti fiatal egyetemi végzettséggel.

 

„A fiatalok a saját otthon kialakítására törekednek, ezért a lakásra vagy házra felvett jelzáloghitel az egyik fő oka az eladósodásuknak. Nem meglepő, hogy saját lakásban, illetve házban elsősorban a házasságban és a régóta tartós kapcsolatban élő fiatalok élnek, továbbá azok, akiknek a havi bevétele magas“

 

– jelentette ki Jaroslava Palendalová, a Kruk vállalat vezérigazgatója.

 

Négyből három fiatal szlovákiai polgár a saját otthont a boldog, nyugodt élet feltételének tartja. A saját ingatlan bebiztosításáról átlagban 22 éves korban kezdenek el gondolkodni a fiatalok. A leggyakrabban az állami szférában dolgozó alkalmazottaknak van saját lakásuk, illetve házuk.

 

A házzal, illetve lakással rendelkező fiataloknak több mint a fele úgy nyilatkozott, hogy egy nagy kölcsönük van – általában vagy jelzáloghitel, vagy lakástakarék.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.