Nyitókép forrása: cas.sk

 

A Szlovák Vasúttársaság július 1-jétől nemzetközi járatokat indít Magyarországra. Ugyanakkor arra is figyelmeztet, hogy egyes vonatok csak későbbi időpontokban fognak járni, más vonatokat pedig elterelhetnek majd.

 

A Szob-Nagymaros közti vasút földcsuszamlás miatti megrongálódása miatt jelenleg a Párkányon keresztüli, Magyarország irányú vonatközlekedés további rendelkezésig szünetel. Várhatóan július 16-n indulnak újra a járatok ezen a vonalon.

 

  • Az Eurocity midnen vonata (kivéve az EC172 és EC173-as járatokat) továbbra is járnk mag Érsekújvár és Prága között.
  • Az EC172-es (Budapest/Nyugati pu. – Pozsony/Fő pu. – Hamburg Altona) járat július 1-jétőla Rajkán keresztül fog kerülni, így az Érsekújvár – Pozsony vonal átmenetileg szünetel, Budapesten pedig az elterelés idejére a vonat a Keleti pályaudvarra érkezik majd be.
  • Az EN 476-os Metropol és az EN 477-es Metropol járatok egyelőre szünetelnek.
  • Minden Pozsony/Pozsonyligetfalu – Rajka – Hegyeshalom járat július 1-jétől a szokott módon üzemel.
  • Az EC 181-es Rákóczi, az EC 187-es Ráküczi és az EC 186-os Hernád járatokat július 1-jétől augusztus 19-ig elterelik (lásd lejjebb a menetrendet). Augusztus 20-ától azonban ezek a járatok is szokott módon és vonalon közlekednek majd.
  • Az EC 186 Hernád járat július 2-tól augusztus 19-ig szintén kerülővel jár majd.
  • Az előző két pontban említett vonatjáratok helyett július 4-én, 5-én, valamint augusztus 15-én és 16-án a Miskolc-Kassa szakaszon pótlóbuszok járnak majd.

 

 hirdetes_300x300  
Forrás: e.Dennikn.sk

 

e.Dennik n.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!