Nyitókép: lexikon.sk

 

A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) a közlekedésügyi minisztérium döntése alapján a nyári szezon alatt tíz vonalon 44 szezonális vonatot iktat be.

 

A ZSSK a közlekedésügyi tárcával együtt arra szeretné motiválni a szlovákiai lakosokat, hogy az idei nyarat otthon töltsék.

 

 hirdetes_300x300  

Az új vonat-összeköttetések július 4-től szeptember 15-ig fognak közlekedni az Igló (Spišská Nová Ves)–Szepesváralja (Spišské Podhradie), Eperjes (Prešov)–Ólubló (Stará Ľubovňa), Kassa (Košice)–Murányalaja (Muráň), Kassa–Nagyszabos (Slavošovce), Kassa–Dobsina (Dobšiná), Eperjes–Besztercebánya, Kassa–Besztercebánya, Besztercebánya–Iglófehérhegy (Mlynky), Selmecbánya (Banská Štiavnica)–Zólyom (Zvolen) és Pozsony–Detrekőváralja (Plavecké Podhradie) vonalon.

 

Az emberek a hazai kirándulással támogathatják a koronaválság sújtotta szlovákiai idegenforgalmat, ezenkívül a nyári szezonális vonatjáratok a tömegközlekedés legökologikusabb formájának bizonyulhatnak.

 

Andrej Doležal közlekedésügyi miniszter abban bízik, hogy a szezonális vonatoknak köszönhetően új turisztikai úti célok és kevésbé ismert szlovákiai régiók válnak ismertté.

 

 „Azt szeretnénk, ha az embereknek lehetőségük nyílna megismerni a régióinkat, és éppen ezek a szezonális vonatok lehetnek azok, amelyek összekötik a kellemest a hasznossal. Egyúttal mindenkit szeretnénk megkérni arra, hogy éljenek a lehetőséggel”

 

– mondta Doležal.

 

Filip Hlubocký, a ZSSK vezérigazgatója úgy véli, hogy Szlovákia sok olyan látványosságot kínál, amit érdemes megnézni.

 

„Éppen ilyenkor, amikor az életünkre kihatással van a koronavírus, a hazai kirándulás mellett kellene döntenünk. Eznkívül ezzel a döntéssel a gazdaságunk újraindításához is hozzájárulhatunk“

 

– jelentette ki Hlubocký.

 

A szezonális vonatjáratokon a ZSSK standard árjegyzéke lesz érvényben, beleértve a kedvezményeket is.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.