Ipoly
  • HUF: 345.32
  • USD: 1.18
  • 20 °C
  • 28 °C
Mindennapjaink

Koronavírus: Katalóniában 200 000 ember került vesztegzár alá

Elszabadult a járvány Katalónia legfertőzöttebb régiójában

Nyitókép forrása: politico.eu

 

Az új fertőzések ugrásszerű növekedése miatt Katalóniában (spanyol autonóm tartomány) vesztegzár alá vonták Lerida városa környékét. A korlátozások több mint 200 ezer embert érintenek.

Hirdetés(x)

 

A területet senki sem hagyhatja el és külön engedéllyel senki sem léphet be oda. A lezárt területen belül azonban szabad a mozgás, az emberek korlátozások nélkül elhagyhatják otthonaikat. Az ingázók elhagyhatják a lezárt területe, de csak a kijelölt pontokon és csak munkavégzés céljából.

Hirdetés(x)

 

Pénteken a régióban 365 új koronavírus-fertőzöttet vettek nyilvántartásba, az aktuális heten megfertőződöttek száma az előző hetinél kétszer nagyobb, és messze meghaladja március és április bármelyik hetében tapasztat növekményt.

 

A hatóságok szerint a vírus terjedése a gyümölcsösökben dolgozókkal, az idősotthonokkal és a hajlaktalanokkal van leginkább összefüggésben. Az érintett Lleida régió Katalónia legérintettebb területe, több tízezer a fertőzöttek száma és már 13 ezer ember vesztette életét a járványba.

 

Spanyolország volt Európa egyik leginkább járvány sújtotta országa, több mint 250 ezer igazolt fertőzéssel és több mint 28 ezer igazolt halálos áldozattal.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket