Nyitókép forrása: gamespot.com

 

Köszönhetően a koronavírus-járványnak, a filmnézés egy időre kiszorult a mozikból és átkerült az online térbe, vagyis pontosabban a szoba négy fala közé. Ennek köszönhetően a Netflix streaming szolgáltatás is aranykorát éli, és az év második negyedében minden várakozást felülmúló nézettséget sikerült elérnie.

 

Az említett időszakban tervezett 7,5 millió új előfizető helyett áprilistól június végéig 10 millióval bővült a netflixesek száma. Az első negyedévvel együtt annyival nőtt a streaming szolgáltatás előfizetőinek száma, mint tavaly egész évben.

 

Ez persze a nézettségi adatokat is alaposan meglódította, és két kivételtől eltekintve a Netflixen vetített legnépszerűbb sorozatok és filmek mindegyike idei produkció volt.

 hirdetes_300x300  

 

Chris Hemsworth aratott

 

A legnagyobb sikert – aligha meglepő módon – a Chris Hemsworth főszereplésével készült Extraction, vagyis a Kimenekítés aratta. A drogkartellek könyörtelen világát nem egyszer kissé túlzottan is naturalisztikusan ábrázoló, Indiában, bollywoodi (ez az indiai filmipari központ Bombayről kapott ragadványneve) sztárokkal forgatott kemény akciófilm április 24. bemutatása után alig három hónap alatt a toplista élére került. Összesen 99 milliószor nézték meg.

 

A második helyen a tavalyelőtt debütált, Sandra Bullock főszereplésével készült Madarak a dobozban (Bird box). A horrorisztikus témaválasztás ellenére inkább lélektani posztapokaliptikus thriller 89 millió alkalommal feszítette pattanásig a nézők idegeit.

 

A dobogós harmadik helyet 85 millió megtekintéssel a Spenser az igazság Nyomában (Spenser Confidental) szerezte meg. Az amerikai rendezésű krimi-komédia Mark Wahlberg főszereplésével készült egy siker-könyvsorozat nyomán. Márcus 6-tól volt látható a Netflixen.

 

Spenser nyomában ott liheg a Hatan az alvilágból (6 Underground) akciófilm is Ryan Reynolds főszereplésével. A Michael Bay rendezésében készül produkció a Netflix eddigi legdrágább filmje is egyben, amelynek már az első néhány perce után érezhetjük a Deadpool forgatókönyvíróinak keze munkáját.

 

Mindemellett érdemes azonban arra is kitérni, hogy milyen módszerrel méri a Netflix saját filmjei nézettségét: elég, ha a néző két percet eltölt a film előtt, és bekerül a statisztikába – függetlenül attól, hogy végignézte-e, vagy 2:01-nél csatornát váltott….

 

A teljes top tízes lista:

 

  1. Kimenekítés (Extraction) – 99 millió megtekintés
  2. Madarak a dobozban (Bird box) – 89 millió megtekintés
  3. Spenser az igazság nyomában (Smenser Confidental) – 85 millió megtekintés
  4. Hatan az alvilágból (6 Underground) – 83 millió megtekintés
  5. Gyagyás Gyilkosság (Murder Mistery) – 83 millió megtekintés
  6. Vaják (The Withcer) – sorozat – 76 millió megtekintés
  7. La Casa De Papel – A Nagy Pénzrablás – sorozat (jelenleg a legmenőbb spanyol akciósorozat) 4. évad – 65 millió megtekintés
  8. Tigrisvilág (Tiger King) – kriminek beillő dokumentumfilm-minisorozat – 64 millió megtekintés
  9. Az ír (The Irishman) – 64 millió megtekintés
  10. A másik Missy (The Wrong Missy) – 59 millió megtekintés

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!