Nyitókép: spoznajmesa.sk

 

Az emberek részéről továbbra is nagy az érdeklődés az utazási irodákon keresztül vásárolt külföldi kirándulások iránt.

 

Mégpedig annak ellenére, hogy korlátozták az utazási lehetőségeket, az állam pedig kemény kampányt folytat a hazai kirándulás népszerűsítésének céljából.

 

 hirdetes_300x300  

Az állam kampánya megzavarta az embereket

 

„Van érdeklődés az utazás iránt. Azok az emberek, akik a first moment ideje alatt megvásárolták a kirándulásokat, bíztak az utazási irodákban és szándékukban állt kirándulni. Ez a szándékuk továbbra is megmaradt“

 

– állítja Roman Berkes, a Szlovák Utazási Irodák és Ügynökségek Szövetségének elnöke.

 

Berkes szerint a probléma egyrészt abban rejlik, hogy a zöld listán szereplő országokba engedélyezték az utazást, másrészt viszont az állam kemény kampányt folytatott annak érdekében, hogy idén az emberek otthon kiránduljanak.

 

„Az ügyfelek zavartak voltak, nem tudták, hogy miként viselkedjenek. Míg az utazási irodák a reklámokba fektettek be és különféle ajánlatokkal próbálták megszólítani az ügyfeleket, addig az állam folyamatosan arra hívta fel az emberek figyelmét, hogy maradjanak otthon és ne utazzanak külföldre“

 

– magyarázta Berkes, majd hozzátette: szerencsére az emberek nem mondták le tömegesen a befizetett kirándulásaikat, inkább afelől érdeklődtek, hogy miként lehet felhasználni az utazási irodák szolgáltatásait az aktuális nyári szezonban, vagy áttették a nyaralásukat 2021-re.

 

Elnapolt kirándulás vagy visszaadott pénz

 

Az, hogy a koronaválság következményei miként fognak megmutatkozni az utazási irodák további működésében, csak jövőre lesz ismert.

 

„Az utazásokkal kapcsolatban elfogadott törvénynek hála lehetőség nyílt olyan igazolványok kiadására, amelyek lényegében 2021 szeptember közepéig megoldják az utazási irodák pénzáramlását“

 

– mondta Juraj Vitko, a TIP Travel utazási iroda igazgatója.

 

Addig az utazási irodáknak vissza kell téríteniük azoknak az ügyfeleiknek a pénzt, akik úgy döntenek, hogy nem szándékoznak elutazni, nem kívánják felhasználni az utazási utalványt, illetve szerződést sem szeretnének kötni egy jövő évi kirándulásra.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.