Nyitókép: Potápi Árpád János fb-oldala

 

Összeöntötték az idén tízéves Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programjában a felajánlott búzát pénteken, a történelmi Magyarország közepén, Szarvason.

 

A kovász Felvidékről, a parajdi só Erdélyből, a Fekete-Tisza forrástól származó víz Kárpátaljáról érkezett.

 

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Kárpát-medencei Búza Összeöntés Ünnepén elmondott köszöntőjében azt mondta, hogy az ország és a nemzet emelkedését szolgáló politikát a magyar öntudatra, önbizalomra és önrendelkezésre kell építeni.

 hirdetes_300x300  

 

A képen a következők lehetnek: 1 személy, öltöny
Kép: Potápi Árpád János Fb-oldala

 

Nagy István agrárminiszter a búzát felajánló gazdák munkáját köszönte meg, amelyet idén időjárási szélsőségek és a koronavírus-járvány is nehezített.

 

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár szavai szerint az ünnepség is tanúsítja, hogy erős nemzet a magyar.

 

Az összeöntött búzát  ökumenikus szertartás keretében megáldották. Ezt követően a búzát Magyarország egyetlen működő, lóvontatású szárazmalmában látványőrlés keretében megőrölték.

 

A búzaadományok gyűjtése július elején kezdődött és augusztus 20-ig tart. Magyarországon 89, határon túl pedig további több tucat ponton gyűjtik a felajánlásokat, amelyet húsz anyaországi és számos külhoni malomban őrölnek majd meg.

 

Szarvas, 2020. július 31.
Búzát önt egy segítõ egy szárazmalom garatjába a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepén a történelmi Magyarország közepén, Szarvason 2020. július 31-én.
MTI/Rosta Tibor
Szarvas, 2020. július 31.
Négyökrös szekér a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepén a történelmi Magyarország közepén, Szarvason 2020. július 31-én.
MTI/Rosta Tibor
Szarvas, 2020. július 31.
Búza, vízzel teli hordó és kovász a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepén a történelmi Magyarország közepén, Szarvason 2020. július 31-én.
MTI/Rosta Tibor
Szarvas, 2020. július 31.
Kiss Imre katolikus esperes megáldja a búzát a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepén a történelmi Magyarország közepén, Szarvason 2020. július 31-én.
MTI/Rosta Tibor
Szarvas, 2020. július 31.
Kövér László, az Országgyûlés elnöke (b) és Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) elnöke, az országgyûlés fideszes alelnöke a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepén a történelmi Magyarország közepén, Szarvason 2020. július 31-én.
MTI/Rosta Tibor
Szarvas, 2020. július 31.
Gyerekek sóval és kenyérrel kínálják Kövér Lászlót, az Országgyûlés elnökét a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepén a történelmi Magyarország közepén, Szarvason 2020. július 31-én.
MTI/Rosta Tibor
Szarvas, 2020. július 31.
Kövér László, az Országgyûlés elnöke (j) köszönti a Szentegyházi Hagyományõrzõ Huszáregyesület, a 11. Székely Határõrezred hagyományõrzõ alakulatának tagjait a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepén a történelmi Magyarország közepén, Szarvason 2020. július 31-én.
MTI/Rosta Tibor
Szarvas, 2020. július 31.
Kövér László, az Országgyûlés elnöke beszédet mond a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepén a történelmi Magyarország közepén, Szarvason 2020. július 31-én.
MTI/Rosta Tibor
Szarvas, 2020. július 31.
Dankó Béla fideszes országgyûlési képviselõ, Nagy István agrárminiszter és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelõs államtitkár (b-j) a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepén a történelmi Magyarország közepén, Szarvason 2020. július 31-én.
MTI/Rosta Tibor

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.