Emese, Sarolta
  • HUF: 402.59
  • USD: 1.04
  • 20 °C
  • 30 °C

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

George Floyd halála: Kiszivárogtak a testkamerák felvételei, amelyeket eddig csak a bíróságon lehetett látni

Több mint nyolcperces videón George Floyd őrizetbe vétele

Nyitókép forrása: dailmail.co.uk

 

A Dailmail brit lap közzétette azokat a testkamera-felvételeket, amelyek George Floyd őrizetbevételekor készültek. A kamerákat a rendőrök viselték.

 

George Floyd május 25-én halt meg egy rendőri eljárás során, mert az egyik rendőr rátérdelt a tarkójára, és nem törődött azzal, hogy a férfi nem kap levegőt. A Floyd a helyszínen meghalt, halála miatt pedig a vietnami háború óta nem látott tömegtüntetések és zavargások kezdődtek Amerika-szerte.

 

A felvétel tanúsága szerint Floyd, miközben a fegyveres rendőrök előállították, könyörgött, hogy ne lőjék le. Az is jól látszik, hogy a rendőröket hidegen hagyja Floyd minden próbálkozása, hogy az együttérzésükre hasson.

 

Floyd ezután ellenállt, amikor a rendőrautó hátsó részébe akarták betuszkolni, arra hivatkozott, hogy klausztrofóbiája van. Ezután térdelt a tarkójára Derek Chauvin. Utolsó szavai közt Floyd azt mondta: „Valószínűleg itt fogok meghalni”.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2020. aug. 06. 16:30

Ez Floyd nem volt tiszta csak jol elszineszkedte hogy o artatlan. Miert nem szallt ki az autobol rogton a felszolitasra aki tiszta az ezt tette volna hogy minel hamarabb folytathatja utjat .Addig provokalta a rendoroket mig eldurvult a dolog.Mitol lett klausztrofobias egy autot vezeto ha atul egy masik autoba.

Zoz
2020. aug. 07. 14:10

A gyerek totál beáll a szertől !

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket