Nyitókép forrása: brusselstimes.com

 

A flamand Staden városa húsfeldolgozó üzemének több száz alkalmazottja került karanténba miután több munkás koronavírus-tesztje is pozitív lett.

 

225 alkalmazottat házi karanténba helyeztek. Eddig 18 munkás tesztje mutatta ki a vírus jelenlétét, mindannyian a daraboló részlegen dolgoztak. A cég vezetője egyelőre nem közölte a karanténba helyezett alkalmazottak nemzeti hovatartozását.

 

A vállalat álláspontja szerint „a járványügyi megelőző intézkedéseiknek köszönhetően időben észrevették a kialakuló járványgócot”, ezért úgy döntöttek, hogy legalább egy hétre az egész részleget leállítják. A fertőzés akkor kezdett nagyobb méreteket ölteni – a cégvezetők szerint – amikor a korábban hazaküldött munkások egy hét után ismét munkába álltak.

 hirdetes_300x300  

 

Nem kizárt a fertőzöttek száma emelkedni fog. A The Brussels Times napilap közlése szerint ugyanaz játszódott le, mint korábban, német, francia, amerikai, brit, spanyol és holland húsfeldolgozó üzemekben, ahol szintén a házi karanténból visszatérőknél jelent meg a kór. A lap megjegyzi, hogy a húsfeldolgozókban főleg a daraboló osztályon a nagy zaj miatt a munkások kénytelenek kiabálva kommunikálni egymással, miközben jól zárt, párás, rosszul szellőző helyiségekben töltik a munkaidejük legnagyobb részét, ami tökéletes környezet a koronavírus terjedéséhez. Ráadásul, a munkavégzés jellege miatt lehetetlen minden esetben betartani a személyes távolságtartás előírását.

 

Belgiumban is ismét emelkedőben van a koronavírusos-esetek száma, kedden a hatóságok 334 új esetet vettek nyilvántartásba, de ami aggasztóbb, hogy feltűnően nőtt a kórházi ápolásra szorult fertőzöttek száma – kedden újabb  22 személy került kórházba, az előző héthez képest pedig 27 százalékkal nőtt a kórházban kezelt fertőzöttek száma.

 

Teraz.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.