Vazul
  • HUF: 348.37
  • USD: 1.21
  • 13 °C
  • 27 °C
Mindennapjaink

Augusztus 20-i díszünnepség a magyarok fővárosában: “Megpróbáltatások idején is gyarapítani kell az örök Magyarországot”

Semjén Zsolt: Az állam transzcendens célja a magyar nemzet megmaradása és életminőségének javítása

Nyitókép forrása: Budapest, 2020. augusztus 20. Katonai tiszteletadás mellett, a közjogi méltóságok jelenlétében felvonják Magyarország nemzeti lobogóját az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából tartott díszünnepségen és tisztavatáson az Országház elõtt, a Kossuth Lajos téren 2020. augusztus 20-án. MTI/Koszticsák Szilárd

 

Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő, Orbán Viktor kormányfő és Kövér László házelnök jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen csütörtök reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

 

A lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a nemzeti lovas díszegység. A ceremónián Áder János, Orbán Viktor és Kövér László mellett Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka, a kormány képviselői, továbbá állami és katonai szervezetek, a diplomáciai testület képviselői, valamint érdeklődők százai vettek részt.

 

A lobogó felvonása után a honvédtisztjelöltek tették le esküjüket, majd átadták az Összetartozás emlékhelyét.

 

A koronavírus-járvány miatt idén a hagyományos programok többségét – köztük a légiparádét, a tűzijátékot, a Szent Jobb-körmenetet – nem tartják meg, de országszerte több településen és a határokon túl is lesznek megemlékezések valamilyen formában az állami ünnepen.

 

Budapest, 2020. augusztus 20.
Katonai tiszteletadás mellett, a közjogi méltóságok jelenlétében felvonják Magyarország nemzeti lobogóját az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából tartott díszünnepségen és tisztavatáson az Országház elõtt, a Kossuth Lajos téren 2020. augusztus 20-án.
MTI/Mónus Márton

 

Áder: Gyarapítanunk kell az örök Magyarországot

 

“Nehéz hónapok előtt állunk, de bármilyen megpróbáltatások várnak is ránk, gyarapítanunk, építenünk, szolgálnunk kell az örök Magyarországot” – hangoztatta a köztársasági elnök az Országház előtt tartott augusztus 20-ai díszünnepségen és tisztavatáson.

 

Áder János aláhúzta, ez az ünnep más, mint a korábban megszokott augusztus 20-ák, mert “tele vagyunk aggodalommal, bizonytalansággal”. “Egy ilyen, a megszokott ékességeitől megfosztott ünnep ébreszthet rá minket, hogy a Szent István alkotta örök Magyarország hogyan épült és – a nehézségek ellenére – miként épül ma is.”

 

A tisztavatás résztvevőihez fordulva hangsúlyozta, a honvédeknek kivételes hivatásuk van. “Az elmúlt évszázadokban változhatott az egyenruha vagy a címer az egyenruhán, de az eskü az Önök nemes elődeit éppúgy kötötte, mint ahogy a mai naptól Önöket is” – mondta. Hallgatóságát arra buzdította, hogy védjék meg Magyarország értékeit, éltessék hagyományait, tartsák meg egészséges életerejét. “Munkánkhoz legyen iránytű ez a négy szócska: a haza minden előtt.”

 

Budapest, 2020. augusztus 20.
Áder János köztársasági elnök beszédet mond az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából tartott díszünnepségen és tisztavatáson az Országház elõtt, a Kossuth Lajos téren 2020. augusztus 20-án.
MTI/Máthé Zoltán

 

Benkő: a magyar katonáknak mindig készen kell állniuk a szabadság megvédésére

 

A történelem már sokszor bebizonyította, hogy a szabadság az egyik legfontosabb, legértékesebb kincse az emberiségnek – emelte ki a honvédelmi miniszter az augusztus 20-ai katonai tisztavatáson tartott köszöntőjében.

 

Benkő Tibor hozzátette: a Magyar Honvédségnek és a magyar katonáknak mindig készen kell állniuk e szabadság megvédésére. “Erre akkor lehetünk képesek, ha erős Magyar Honvédséget építünk” korszerű haditechnikai eszközökkel, jól felkészült katonákkal és vezetésükre alkalmas honvédtisztekkel – mondta a miniszter.

 

Idén a Kossuth Lajos téren 79-en tették le katonai esküjüket. Benkő Tibor hozzájuk szólva kiemelte: olyan időszakban kezdhetik meg szolgálatukat, amelyre méltán lehetnek büszkék. Megjegyezte azt is, hogy a kormány biztos, kiszámítható, elismert életpályát teremtett számukra.

 

Budapest, 2020. augusztus 20.
A honvédtisztjelöltek eskütétele az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából tartott díszünnepségen és tisztavatáson az Országház elõtt, a Kossuth Lajos téren 2020. augusztus 20-án.
MTI/Máthé Zoltán

 

Semjén Zsolt: az állam transzcendens célja a nemzet megmaradása

 

Az állam transzcendens célja a magyar nemzet megmaradása és életminőségének javítása – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az államalapítás ünnepe alkalmából tartott kitüntetésátadón  Budapesten, a Karmelita kolostorban.

 

Az állam transzcendens célja akkor érhető el, ha az élet minden területén vannak olyanok, akik a nemzet megmaradását szolgálják.     Szent István volt az országépítő; minden magyar küldetése, hogy a saját helyén maga is országépítő legyen – tette hozzá a miniszterelnök-helyettes.

 

“Az önök munkája Szent István országépítő, nemzetfenntartó munkájának folytatása” – mondta a kitüntetetteknek Semjén Zsolt.

 

A rendezvényen a március 15. alkalmából Áder János köztársasági elnök által adományozott elismeréseket adták át 35 kitüntetettnek. A március 15-ei átadóünnepség a koronavírus-járvány miatt maradt el.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket