Nyitókép: Reuters

 

Augusztus 1-jétől 23-ig a Horvátországban elszállásolt szlovákiai turisták száma elérte a 62 ezret, ami a tavalyi év ugyanezen időszakához képest 51%-ot jelent.

 

Az Adriai-tengeren üdülő szlovákiai jachtosok száma 92%-kal, 2 867-re emelkedett.

 

 hirdetes_300x300  

Egymillió eltöltött vendégéjszaka

 

A Horvát Turisztikai Egyesület hétfői tájékoztatása szerint az idei év elejétől kezdve 150 ezer szlovákiai polgárt szállásoltak el Szlovákiában, akik egymillió vendégéjszakát töltöttek el az országban.

 

A hazai polgárok augusztusban elsősorban Crikvenicát, Vodicét, Virt, Zadart, Baškát, Umagot, Rovinjt, Tučepit, Primoštent és Rogoznicát választották úti célnak.

 

Isztria vonzza a látogatókat

 

A fentebb említett augusztusi időszakban Horvátország 2,3 millió elszállásolt látogatót és 17,6 millió vendégéjszakázást jegyzett, ami a tavalyi évhez képes 67%-ot jelent.

 

A legtöbb turista az Isztriai-félszigetre látogatott el (4,3 millió). Utána következik a Kvarnerszka régió (3,5 millió), a Split-Dalmát megye (3,4 millió) és Zadar megye (3,2 millió).

 

A koronavírus-fertőzöttek magas száma miatt Ausztria és Szlovénia a piros országok közé sorolta Horvátországot.

 

Szlovákia egyelőre a kevésbé veszélyes országok listáján hagyta Horvátországot, azzal az ajánlással, hogy a Split-Dalmát és a Vukovár-Szerém megyébe készülők gondolják át az utazás fontosságát.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!