Nyitókép: karierainfo.zoznam.sk

 

A Profesia.sk portál augusztus 17-től 23-ig 4 049 új állásajánlatot jegyzett. A portál tájékoztatása szerint utoljára öt hónappal ezelőtt került fel ennyi állásajánlat a honlapjukra.

 

Áprilisban volt a legrosszabb a helyzet

 

 hirdetes_300x300  

A portál utoljára március 9. és 15. között jegyzett négyezernél több új állásajánlatot. A munkakínálatok számának növekedését az utóbbi négy hétben lehetett megfigyelni.

 

A Profesia szerint áprilisban volt a legrosszabb a helyzet. Abban a hónapban a munkaadók mindössze 8 409 állásajánlatot hirdettek meg, ami a tavalyi év ugyanezen időszakához képest 62%-os csökkenést jelent.

 

A Profesia.sk elmondása szerint a legtöbb állásajánlatot a kereskedelem és a gyártás munkakörben teszik közzé. Július 1-je és augusztus 25-e között a meghirdetett állásajánlatoknak a harmada ebbe a munkakörbe tartozott. Ezután következik a közlekedés, az információtechnológia és az adminisztráció.

 

Legkeresettebb pozíciókba a középiskolai végzettség is elegendő

 

A munkaadók a nyár folyamán elsősorban gyártási operátort, eladót és adminisztratív munkaerőt kerestek. A Profesia.sk tájékoztatása szerint a top 10 pozícióba általában középiskolai végzettségű személyeket keresnek.

 

A jelentkezők elsősorban az adminisztrációs, menedzseri, marketinges, személyzeti és újságírási állások iránt érdeklődtek. A legtöbb jelentkező a regionális menedzseri és a telemarketinges állásra jelentkezett – mindkét esetben átlagosan 120-an.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!