Nyitókép: Marko Erd

 

Óvatosságra inti az ügyfeleit a Szlovák Posta, ugyanis ismeretlen csalók hamis e-maileket küldenek a posta nevében.

 

A feladó a Szlovák Posta deformált logóját használja, a címzettektől pedig a küldemény kézbesítéséért pénzt kér.

 

 hirdetes_300x300  

A Szlovák Posta felhívja a figyelmet arra, hogy nem ő küldi ezeket az e-maileket, ezért az ügyfelek ne reagáljanak az ilyen típusú levelekre. Iveta Dorčáková szóvivő szerint egy csalásról van szó, melynek során visszaéltek a Szlovák Posta nevével.

 

A Szlovák Posta soha nem kér e-mailen keresztül pénzt. Az ügyfél a küldeményt vagy a rendelés során fizeti ki, tehát közvetlenül az e-shopnak, vagy utánvéttel, a csomag átvételekor. A címzett a csomagért a futárnak, a postán vagy a CsomagBoxban fizet“

 

– magyarázta Dorčáková.

 

Mi már megkaptuk az első hamis e-mailt. Fotó: Körkép.sk
Fotó: Körkép.sk

 

A szóvivő továbbá arra is felhívta a figyelmet, hogy a Szlovák Posta az e-mailjeiben feltünteti a küldemény számát is, aminek a segítségével nyomon lehet követni a csomagot. Ez a csomagszám két betűből és kilenc számból áll.

 

Amennyiben a címzett e-mailt kap, mindig ajánlatos leellenőrizni a feladó címét, és nem szabad reagálni azokra az üzenetekre, amelyekben pénzt kérnek.

 

„Abban az esetben, ha az ügyfél reagált a hamis e-mailre és kifizette a kért összeget, tanácsos a bűnüldöző szervekhez fordulni“

 

– tanácsolta Dorčáková.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.