Nyitókép: gyulaihirlap.hu/illusztráció

 

Igor Matovič szlovák kormányfő szerdai sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy feltehetőleg meg kell kérniük az érettségire készülőket, hogy a hagyományosan decemberre tervezett szalagavatókat halasszák el jövő tavaszra. A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy idén nem lesz báli szezon, csak az esküvők, halotti torok és keresztelők engedélyezettek.

 

A koronavírus-járvány miatt már így is megszorítások vannak jelen az esküvőkön, halotti torokon, a jelek szerint pedig a tervezett szalagavatókat sem tarthatják meg. A kormányfő szerint még nincs végleges döntés, de láthatóan nem szeretnének kockáztatni, amíg dübörög a második hullám.

 

Matovič reméli, hogy jövő tavasszal már szabadabban lehet majd társasági ünnepségeket, bálokat tartani. Elmondása szerint az esküvők kapcsán is szigorítások várhatók, magasabb bírságokat szabhatnak ki a vendéglőkre, hotelokra a korlátozások nem betartása miatt.

 

 hirdetes_300x300  

Az esküvőkön, keresztelőkön, halotti torokon – mivel ezek nehezen vagy egyáltalán nem halaszthatók el – legfeljebb 100 fő vehet majd részt, az ellenőrzések is szigorúbbak lesznek. A helyiség tulajdonosának, ahol esküvőt tartanak, kötelessége lesz 48 órával a rendezvény megvalósulása előtt értesíteni az illetékes regionális közegészségügyi hivatalt. A higiénikusok emellett közzétesznek majd egy útmutatót a biztonságos esküvőkről.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!