Nyitókép: decem.eu

 

ISTER-GRANUM HERITAGE – Helyi termék értékesítési infrastruktúrájának fejlesztése

 

Az Ister – Granum EGTC közreműködésével az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program (www.skhu.eu) keretében Szőgyén községsikeres pályázata támogatásban részesült. Az EGTC 2012-ben kezdett el foglalkozni a régióban helyi termék hálózat kialakításával. Azóta több pályázat keretében valósultak meg projektek. Feltérképezésre kerültek a termelők, akik kiadványok keretében is bemutatásra kerültek. Oktatási tevékenység, és rendezvényszervezés is megvalósult a támogatásoknak köszönhetően.

 

 hirdetes_810x300  

 

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program támogatásának keretében valósíthatja meg az EGTC – tíz partnerrel együttműködve – eddigi legkomolyabb projektjét. A projekt résztvevői Párkány, Nagymaros városok, Szőgyén, Muzsla, Bajót községek önkormányzatai, a Börzsöny Vidékfejlesztési, és az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület, a Naturpoducts és a Szivek pince vállalkozások.

 

A „CB_Sales_2.0” elnevezésű projekt vezető partnere Szőgyén község, magyarországi partnerként pedig Nagymaros városa, és Bajót község hajtanak végre fejlesztéseket.

 

A szőgéni projekt támogatása: 275 725,00 EURO

A projekt neve: CB_Sales_2.0

A projekt száma: SKHU/1802/3.1/050

A Projekt megvalósításának kezdete: 2019.10.01

A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2021.09.30.

 

Szőgyénben kibővítésre kerül a tájház funkciója. A helyi termék piac itt kerül majd megtartásra, illetve rendezvények lebonyolítására is alkalmassá válik. Megújul egy épület, mosdók kerülnek kialakításra. Épül egy 12 fő befogadására alkalmas pavilon, kültéri kemence, és a főépületen is végrehajtanak rekonstrukciós munkálatokat.

 

A projektben résztvevő partnerek arra törekednek, hogy a régió helyi gazdálkodóitól a helyi terméket és élelmiszert vásárló emberek száma növekedjen. Ily módon a projekt hozzájárul a TAPE második specifikus célkitűzéséhez is, a helyi termékpiac integrációjához az Ister-Granum régiójában.

 

 

További információt a projekttel kapcsolatban az alábbi elérhetőségen kérhet:[email protected]

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!