Nyitókép forrása: apnews.com

 

A svájci egészségügyi hatóságok vesztegzár alá vették a neves Ecole Hoteliere de Lausanne vendéglátóipari egyetemen a koronavírus-járvány feltartóztatása okán. Több mint 2500 diák került karanténba.

 

Az AP hírügynökség közlése szerint az egyetem több részlegében egyszerre jelent meg számos fertőzött vagy fertőzött-gyanús eset, ezért lehetetlen volt célzottabb intézkedést foganatosítani, így a két és félezer diák szeptember 28-ig kénytelen otthon, vagy szállásán maradni.

 

A hatóságok szerint egy agy két ember okozta a járványgóc kialakulását, ezért ismételten felszólították a nyilvánosságot, hogy felelősen járjanak el, viseljenek maszkot, ha elhagyják az otthonukat, tartsanak fizikai távolságot.

 hirdetes_300x300  

 

Az egyetem közlése szerint 11 már megerősített koronavírusos esetről tudnak, de egyikük sem szorul kórházi ellátásra. Az egyetemen egyébként 3500 diák tanul.

 

A szomszédos Franciaországban is az iskolák és különösen az egyetemek a leggyakoribb helyszínei a járványgócoknak. A iskolai vírusklaszterek 22 százaléka egyetemeken alakul ki.

 

APnews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.