Gyöngyi
  • HUF: 364.41
  • USD: 1.18
  • 9 °C
  • 17 °C
Mindennapjaink

Koronavírus – Svájcban vesztegzár alá került egy egyetem 2500 diákjával együtt

Az egyetem több részlegén egyszerre jelent meg a kór, a részleges karantén szóba sem jöhetett

Nyitókép forrása: apnews.com

 

A svájci egészségügyi hatóságok vesztegzár alá vették a neves Ecole Hoteliere de Lausanne vendéglátóipari egyetemen a koronavírus-járvány feltartóztatása okán. Több mint 2500 diák került karanténba.

 

Az AP hírügynökség közlése szerint az egyetem több részlegében egyszerre jelent meg számos fertőzött vagy fertőzött-gyanús eset, ezért lehetetlen volt célzottabb intézkedést foganatosítani, így a két és félezer diák szeptember 28-ig kénytelen otthon, vagy szállásán maradni.

 

A hatóságok szerint egy agy két ember okozta a járványgóc kialakulását, ezért ismételten felszólították a nyilvánosságot, hogy felelősen járjanak el, viseljenek maszkot, ha elhagyják az otthonukat, tartsanak fizikai távolságot.

 

Az egyetem közlése szerint 11 már megerősített koronavírusos esetről tudnak, de egyikük sem szorul kórházi ellátásra. Az egyetemen egyébként 3500 diák tanul.

 

A szomszédos Franciaországban is az iskolák és különösen az egyetemek a leggyakoribb helyszínei a járványgócoknak. A iskolai vírusklaszterek 22 százaléka egyetemeken alakul ki.

 

APnews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket