Szabina
  • HUF: 364.76
  • USD: 1.18
  • 9 °C
  • 19 °C
Mindennapjaink

Romániai választás – Semjén: az erdélyi magyarok a magyar jelölteket támogassák!

"Hajrá magyarok! Hajrá RMDSZ!"

Nyitókép forrása: Pannonhalma, 2020. augusztus 30.
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes beszédet mond a Pannonhalmi Bencés Gimnázium tanévnyitóján a Szent Márton-bazilika előtti téren 2020. augusztus 30-án. Semjén Zsolt kiemelte, hogy Pannonhalma mindig is reményt jelentett a kereszténység és a magyarság szempontjából, különösen a mi korunkban, mert hasonlóság van Szent Benedek kora és a mi korunk között.
MTI/Krizsán Csaba

 

Az erdélyi magyarok a magyar jelölteket támogassák a hétvégi romániai önkormányzati választásokon – ezt kérte Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

 

Fekete-Győr András újfent – a Momentumtól már megszokott módon – a magyar jelöltekkel szemben, románok mellett kampányol – fogalmazott Semjén Zsolt.

 

Hozzátette: az ellenzéki politikussal ellentétben, arra kéri az erdélyi magyarokat, hogy ne szavazzanak román pártra, hanem a magyar jelölteket támogassák.

 

“Hajrá magyarok! Hajrá RMDSZ!” – zárta állásfoglalását a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke.

 

Pénteken Fekete-Győr András, a Momentum elnöke arról beszélt egy videóüzenetben, hogy most vasárnap önkormányzati választások lesznek Romániában, így Erdélyben is, majd a magyar választók figyelmébe ajánlja testvérpártjukat, az USR PLUS-t. Azt kérte, ahol tehetik, támogassák ennek a pártnak a jelöltjeit is.

 

Korábban – a román elnökválasztás és szlovák parlamenti választás előtt – anyaországi és határon túli szervezetek egyaránt elítélték, hogy a Momentum politikusai román és szlovák jelöltek mellett kampányoltak a magyarokkal szemben.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket