Nyitókép forrása: Mandiner.hu

 

Spanyolország lehet a következő európai uniós állam, ahol határidőre összegyűlik a kellő számú aláírás a székely petícióhoz – írja a Magyar Nemzet. A katalánok ezrével csatlakoznak a kezdeményezéshez, és más országokban is nő az láírási hajlandóság, ami jó hír, tekintve, hogy közeleg az akció november 7-i határideje.

 

A Magyar Nemzet szerint két nap alatt mintegy ötezer spanyolországi, vélhetően főleg katalán szignó érkezett a petíció javára, amivel az ott szükséges mennyiség egyharmada már teljesült is. Ez az 5 ezer aláírás kétszer több, mint az azt megelőző 15 hónapban összegyűlt 2500 szignó.

 

„Ha ilyen ütemben gyűlnek a – vélhetően főként katalán – szignók, akkor Spanyolország lehet a negyedik ország, ahol sikerül elérni a jogszabályban előírt limitet”.

 

szögezi le a lap, hozzátéve, hogy a Barcelona és a Ferencváros szurkolói egyeztetnek arról, hogy a holnapi labdarúgó-mérkőzés kapcsán valamilyen formában ráirányítsák a figyelmet a Signiteurope.com szlogenre. Nem egyszerű a feladat, mert a két csapat BL-mérkőzése a járvány miatt zártkapus lesz Barcelonában.

 hirdetes_300x300  

 

Eddig összesen három államban – Magyarországon, Romániában és Szlovákiában – sikerült összegyűjteni a kellő számú aláírást. Ahhoz, hogy a székely petíció érvényes és eredményes legyen, további négy európai államban kell a limitet teljesíteni.

 

A székelyek által indított Nemzeti Régiók kezdeményezés tétje, hogy a tagállamok őshonos nemzeti kisebbségei alanyi jogon pályázhassanak az európai uniós támogatásokra. Azaz mi magunk dönthessünk például a felvidéki fejlesztési pénzekről is, megkerülve így a többségi nemzet magyarokkal szembeni esetleges diszkriminációt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!