Nyitókép: Getty Images

 

Az embereknek otthon is szájmaszkot kellene viselniük, ha vendégeket fogadnak az otthonukban és nem tudják betartani a fizikai távolságtartást – tanácsolta szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

 

Ezenkívül akkor is szájmaszkot kellene viselniük a háztartásba látogató személyeknek, ha nem biztosak abban, hogy az érkezésük előtt a helyiséget kiszellőztették – írják a WHO új dokumentumában.

 

 hirdetes_300x300  

Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint az egészségügyi intézményekben is gyakrabban és szélesebb körben kellene szájmaszkot viselni.

 

A WHO újonnan a hivatali alkalmazottakat is hozzáadta azoknak a személyeknek a listájához, akiknek az egész munkaidejük alatt el kellene takarniuk a szájukat és az orrukat.

 

A koronavírus-járvány első fázisában a WHO kétkedve viszonyult a maszkviseléshez és annak hatékonyságához, és a maszkviselést még akkor sem ajánlotta, amikor az európai országok Ázsia mintáját követve maszkot kezdtek el viselni a járvány megfékezése érdekében.

 

A WHO most is felhívta a figyelmet arra, hogy a szájmaszk hamis biztonságérzetet adhat az embereknek, ami a kulcsfontosságú megelőző intézkedések elhanyagolásához vezethet.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!