Nyitókép: travelhacker.blog

 

Az utasok a 2021-es év nyári szezonjában Rómába, Athénba, Dubaiba, Máltára, Burgaszba és Korfura is utazhatnak a pozsonyi M. R. Štefánik reptérről. Ezenkívül az utazási irodák az év végén a Maldív-szigetekre és a Dominikai Köztársaságba is indítanak egyenes repülőjáratokat – tájékoztatott Veronika Ševčíková, a pozsonyi reptér szóvivője.

 

A nyári menetrend 2021. március 28-án kezdődik és a 2021. október 31-ig tart. A szóvivő elmondása szerint a Ryanair ír fapados légitársaság ebben az időszakban a szardíniai Algheróba, az olaszországi Rómába, Bolognába és Milánóba kínál járatokat. Ezenkívül márciustól a Ryanair a pozsonyi reptérről a belgiumi Brüsszel-Charleroir reptérre, a ciprusi Páfoszba, a görögországi Szalonikibe és Athénba, Máltára, a hollandiai Eindhovenbe, Malagára, Kijevbe, Birminghambe és Edinburgh-be is indít járatokat.

 

 hirdetes_300x300  

A Ryanair természetesen továbbra is működtetni fogja legforgalmasabb londoni, manchesteri és dublini vonalon közlekedő járatait, amelyeket a 2020/2021-es téli szezonban is biztosít. Az ír légitársaság egy hónapos szünet után december második felében újraindítja a Londonba, Manchesterbe és Dublinba közlekedő járatait.

 

A Ryanair március végétől milánói átszállási lehetőséggel Valenciába, Portóba, Cataniába és Cagliariba is kínál repülőjáratokat Pozsonyból. Természetesen 2021 júniusától a nyári üdülőközpontokba, Burgaszba, Korfura és Mallorcára is indít járatokat.

 

A Wizz Air légitársaság a tervek szerint decembertől újraindítja a London-Stanstedbe, Kijev-Zsuljaniba, Szófiába, Szkopjébe, Szentpétervárra, Lvivbe (csak a karácsonyi és az újévi időszakban) közlekedő járatait, amelyeket a 2021-es évben is üzemeltetni fog.

 

Ševčíková tájékoztatása szerint a járatok újraindítása az úti célokban uralkodó járványügyi helyzettől fog függeni.

 

Március végétől a flydubai légitársaság heti háromszor indít repülőjáratokat a Pozsony–Dubai vonalon.

 

A 2021-es nyári kirándulási szezon charterjáratairól a szóvivő szerint még korai beszélni, de a hagyományos törökországi, egyiptomi, görögországi, ciprusi, bulgáriai, spanyolországi, tunéziai, olaszországi és máltai tengerparti üdülőhelyekre indított járatok tervben vannak.

 

A 2020-as év végén és a 2021-es év elején az utazási irodák egyenes járatokat indítanak Pozsonyból a Maldív-szigetekre, valamint a Dominikai Köztársaságba is.

 

December második felétől egészen március végéig az Air Cairo is felújítja Pozsonyból Hurghadába induló járatait.

 

A 2021-es év újdonságai közé tartoznak a SkyUP Airlines ukrán légitársaság által indított járatok, amelyek 2021 március végétől három célállomásba, Kijevbe, Lvivbe és Harkovba fognak repülni.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!