Nyitókép: prservis.zssk

 

Az egészségügyi tárca arra figyelmezteti az embereket, hogy az ünnepek idején korlátozzák a családhoz való utazást. A busz- és vonattársaságok a koronavírus-járvány miatt és az utasok biztonsága érdekében megerősítik az összeköttetéseket.

 

A vasutasok felhívják a figyelmet arra, hogy nem a mobilitást szeretnék növelni, hanem azt szeretnék biztosítani, hogy a vonatokban ne legyen egyszerre sok ember. Az autóbuszokban például pót szájmaszk vásárlására is lehetőségük lesz az utasoknak.

 

 hirdetes_300x300  

Elegendő vonatjegy áll az utasok rendelkezésére

 

A Szlovák Vasúttársaság honlapján jelenleg még a karácsonyi ünnepek körül induló járatok többségére lehet jegyet vásárolni.

 

A vasutasok a karácsonyi és az újévi ünnepek környékén 32 plusz vonatot adnak hozzá az eddigiekhez. Elsősorban a fővárossal összeköttetésben lévő vonalakat fogják megerősíteni, de a Prága–Csaca–Kassa vonalon is több vonat fog közlekedni.

 

A vonatokból a Pozsony–Kassa, Pozsony–Eperjes–Homonna és Besztercebánya–Pozsony vonalon és visszafelé lesz a legtöbb. A ZSSK december 13-tól az R 600, R 602, R 604, R 606, R 607, R 609, R 611 és R 613-as vonatokhoz egy vagon helyett két első osztályú vagont fog hozzácsatolni.

 

A Kassára és a Bécsbe induló buszjáratokat is megerősítik

 

A Slovak Lines busztársaság a Daka utazási irodával együttműködve vasárnaptól megerősíti a Pozsony–Kassa és a Pozsony–Komárom vonalon közlekedő járatait.

 

Maroš Szalay, a Daka utazási iroda szóvivője szerint a jelenlegi óvintézkedések értelmében korlátlanul árulhatják a buszjegyeket. Egy autóbuszba 49 utas fér el.

 

Amennyiben karácsonyig szigorítják a járványügyi óvintézkedéseket, a Daka utazási iroda több autóbuszt is üzembe tud helyezni. A buszban frissítőt is fognak árusítani.

 

Slovak Lines a Pozsony–Bécs vonalon közlekedő összeköttetést is meg fogja erősíteni, ugyanis némelyik időpontban már ezen a hétvégén plusz buszokat kellett beiktatni.

 

Mivel a koronavírus-járvány alatt hétköznaponként is kevesebb járatot indítanak és az utasok is kevesebben vannak, ezért a busz- és vonattársaságok úgy vélik, hogy az ünnepek előtt is jóval kevesebben fognak útra kelni, mint tavaly.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!