Nyitókép: dnes24.sk

 

Frissítve: December 31, 01.51 A 155-ös segélyhívószám óriási nyomás alatt áll ezekben a napokban. A gyorsmentők telefonos segélyhívó-központja ezért kétségbeesett felhívással élt a lakosság felé. Közösségi oldalán arra kéri az embereket, hogy csak akkor hívják a gyorsmentőt, ha az tényleg indokolt. Ha az életük forog veszélyben és súlyos egészségkárosodás kockázata áll fenn. Minden más esetben a körzeti orvoshoz kell fordulni, aki ha szabadságon van, valaki helyettesíti.

 

„És ha már minket hívnak, mondjanak igazat. Ha kiküldjük a mentőt olyan esethez, mely nem súlyos, hiányozhat a mentős másvalakinél, aki épp az életéért küzd. Mert fuldoklik, vagy nem tud lélegezni, leállt a szíve, infarktusa van, agyvérzést kapott, elájult, súlyos sérülést szenvedett, netán félő, hogy elvérzik. Az ilyen személy akár az önök közeli hozzátartozója is lehet. Vagy nyugodtan önök is.

 

Tehermentesítenek ezzel bennünket, a fáradt és túlterhelt orvosokat, mentősöket, az összeomlás szélén álló kórházakat. Felelős hozzáállásukkal életeket menthetnek.

 

Fáradtak vagyunk, már nem bírunk.

 

Segítségre van szükségünk!”

 

– áll a felhívásban.

 

 hirdetes_300x300  

SME NA POKRAJI SÍL
Tiesňová linka 155 čelí v týchto dňoch obrovskému náporu. Sme už na pokraji síl.
Volajte nám prosím,…

Közzétette: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR – 2020. december 30., szerda

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.