Nyitókép: Körkép.sk (illusztrációs felvétel)

 

Az utóbbi időben olvasóink körében is megsokszorozódott a negatív tapasztalat a Covid-tesztelésekkel kapcsolatban. Legyen szó akár antigéntesztelésről, akár PCR tesztekről, lépten nyomon idegességről, több órás várakozási időről számolnak be nekünk.

 

Pedig van megoldás, mely nemcsak a tesztelésre igyekvőknek, hanem a mintavételi helyek egészségügyi dolgozóinak is előnyösebb.

 

Hogy miért nem élünk vele akkor többen? Valószínűleg azért, mert nem mindenki tud róla.

 hirdetes_300x300  

 

A Körkép.sk saját magán tesztelte le a folyamatot, működik. Este bejelentkeztünk időpontra, és másnap délutánra rögtön meg is kaptuk a pontos időt és a mintavételi helyet, ahol várnak majd bennünket. És így is volt. Persze fontos, hogy ne késsen az ember. De ha fegyelmezettek vagyunk, megy minden, mint a karikacsapás.

 

Íme a folyamat, több lépésben:

 

1. Erre az oldalra (korona.gov.sk/poziadat-o-vysetrenie-na-covid-19/) kattintva kiválasztjuk, hogy antigéntesztre, vagy PCR-tesztre van-e szükségünk

 

 

2. Kitöltjük a formanyomtatványt, jelezve, hogy hány órakor szeretnénk menni és melyik mintavételi pont a legmegfelelőbb számunkra. Megnéztük, az egész ország le van fedve, több száz helyszín közül választhatunk, Dél-Szlovákiában is sok város, község szerepel a lehetőségek között.

 

 

3. A rendszer ezt követően kidobja, hogy hol és hány órakor van szabad időpont. Ha ezt elfogadjuk, SMS-ben is megerősítést kapunk. Mi Pozsonyban kértünk és kaptunk szabad időpontot, ahol több százezer lakos él.

 

 

4. A megadott időpontban érkezve várakozás nélkül, 5 percen belül végeznek is velünk. Az eredményról szóló igazolást a helyszínen papíron, illetve telefonunkba, SMS-ben is megkapjuk.

 

Időpont és helyszín sms-ben a telefonunkba

 

A teszteredményt szintén SMS-ben is elküldik.

 

 

Probáljátok ki Ti is.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 19 olvasónak tetszik ez a cikk.