Oláh Imréné vitéz Domonkos Ilona tanárnőt 2021. január 16-án, szombaton délután helyezték örök nyugalomra a komáromi református temetőben.  A gyász-szertartáson a jelenleg is fennálló vírusveszély miatt csupán a legközelebbi hozzátartozók, a Révkomáromi Református Egyházközség tisztségviselői, Komárom Város küldöttei, valamint a Selye János Gimnázium képviselői lehettek jelen.

 

A gyászistentiszteletet Fazekas Zsuzsanna tiszteletesasszony celebrálta, akinek szívhez szóló, s egyben felemelő gyászbeszéde méltó összefoglalót nyújtott Ica néni példamutató életútjáról. Palást nélküli igehirdetőnek nevezte őt, aki minden szavával, minden cselekedetével Isten küldötteként szolgált. 

 

 

 hirdetes_300x300  

A tiszteletes asszony szavai után Andruskó Imre, a Selye János Gimnázium igazgatója méltatta Oláh tanárnő 38 éves pedagógiai pályafutását, aki matematika – fizika szakos tanárként nemcsak tanított, de nevelt is. 

 

Az igazgató összefoglalta a gimnázium e jeles személyiségének életútját, gyermekéveitől kezdődően, iskoláin, pedagógiai munkásságán át, sokrétű társadalmi tevékenységéig, amelyekért megillette a Pro Urbe díj, a Magyar Örökség díj, és mindezek mellett méltán avatták a Vitézi Rend tagjává.

 

 

Mi, egykori diákok százai, ismerősök, barátok, akik nem vehettünk részt a végső búcsún, lehetőségünk nyílik, hogy a Révkomáromi Református Egyházközség által közreadott hangfelvétel és a hozzákapcsolt fotóalbum által részesei lehessünk a temetési szertartásnak. Az összeállítást Turányi József gyülekezeti tag készítette el, közel 40 perces feldolgozásban. E gyász-szertartás online megtekintése szomorú témája ellenére igazi lelki feltöltődést, érzelmi gazdagodást jelenthet bármelyikünk számára.  Tartalmas és szép, mint Ica néni égből ránk tekintő mosolya.

 

 

Oláh Imréné, vitéz Domonkos Ilona Viktória anyaföldből teremtett teste már visszaadatott a természetnek, és szeretett szüleivel, valamint hűséges hitvestársával egy sírban pihen. Lelke az örök üdvösségben dicséri Istent.
Sírhantját a szerető szívek és kezek nem hagyták virág nélkül …
Példamutató életútjával Ő kincset hagyott örökül, mindnyájunk számára.

 

Buday Mária 

Az egyéni fotók a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.