Nyitókép: webnoviny.sk

 

Hétfőtől, március 8-tól kötelező az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön a legalább FFP2-es szájmaszk használata. Az ilyen szájmaszkok közé sorolhatóak a KN95 vagy N95 jelzésű reszpirátorok is, melyek EU-s eredetvizsgálattal rendelkeznek, tájékoztatott Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal szóvivője.

 

Aki víruspozitív, nem mehet üzletbe

 

A hivatal arra is figyelmeztet, hogy március 8-tól bevásárlási célból sem hagyhatják el otthonaikat a Covid-19 pozitív betegek.

 hirdetes_300x300  

 

 

A karantén elhagyásának további esetei továbbra is lehetségesek, Ide tartozik a sürgős orvosi ellátás biztosítása. Covid-19 tesztre való távozás, vagy közeli személy temetése. De ezeknél a kivételeknél is be kell tartani az érvényes előírásokat, azaz: orr és szájnyílást el kell takarni FFP2 reszpirátorral és kötelező a kézfertőtlenítés.

 

Beltéren is kötelező a reszpirátorhasználat

 

A Közegészségügyi Hivatal figyelmeztet arra is, hogy a háztartások kivételével minden beltéren kötelező a reszpirátoros szájmaszk használat. Három konkrét kivétel mellett, Ezek a következők: alapiskolák alsó tagozatain tanuló diákok, elítéltek a börtönökben, meleg munkakörnyezetben dolgozó, harmadik kategóriába sorolt alkalmazottak.

 

Webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.