Nyitókép: zlavadna.sk

 

Amennyiben a részecskeszűrős szájmaszk nem simul feszesen az arcunkhoz és nem fedi a szánkat és az orrunkat, nem tud nagyfokú védelmet nyújtani. Ezért is fontos olyan méretet választani, ami jól illeszkedik az arcunkhoz. Szükség esetén egy kis csomó megkötésével le lehet rövidíteni a reszpirátor gumiját – hívta fel a figyelmet a Szlovák Közegészségügyi Hivatal.

 

A maszkot tiszta kézzel kell felhelyezni, nem szabad megérinteni a külső részét, manipulálni pedig csak a gumiján keresztül lehet vele. Fontos, hogy a reszpirátort úgy igazítsuk, hogy az a lehető legpontosabban másolja az orrnyereg körvonalait.

 

 hirdetes_300x300  

„Mély ki- és belégzéssel meggyőződhetünk arról, hogy a szájmaszk jól hozzátapad-e az arcunkhoz. A szájmaszk felülete a légellenállás miatt részben deformálódik, viszont a levegőnek nem szabad kiszivárognia a maszk oldalain keresztül. Aki szemüveget hord, könnyen le tudja ellenőrizni a félálarc hatékonyságát, hiszen az archoz jól hozzásimuló maszk esetén a szemüveg nem párásodik be”

 

– pontosított a hivatal.

 

A jól felhelyezett részecskeszűrős maszkban sokkal nedvesebb a levegő, a légzés pedig megterhelőbb, mint a klasszikus szájmaszk esetében.

 

A viselt szájmaszkkal úgy kell bánni, mint egy fertőző anyaggal, ezért nem szabad fogdosni a külső felületét, és rátenni a környező felületekre.

 

Március 8-tól az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön kötelező az FPP2-es részecskeszűrős félálarc viselete. Március 15-ől a háztartásokon kívül már minden belső helyiségben részecskeszűrős maszkot kell viselni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!