Nyitókép: AP

 

A részecskeszűrős szájmaszkok egyszer használatos segédeszközök. Amennyiben a gyártó nem tüntet fel más adatot, akkor az FFP2-es félálarcokat normális körülmények között legfeljebb nyolc órán keresztül lehet használni. A többször használatos maszkokat „R” betűvel jelölik, például FFP2 R – hívta fel a figyelmet a Szlovák Közegészségügyi Hivatal.

 

„Amennyiben a gyártó nem tanácsolja a részecskeszűrős maszk többszöri használatát, tartsuk tiszteletben”

 

– tette hozzá a hivatal.

 hirdetes_300x300  

 

Abban az esetben, ha olyan helyen használjuk a maszkot, ahol magas az emberek mozgása, a helyiség szűk és rosszul szellőztetett, ne tegyük fel ismét ugyanazt a szájmaszkot.

 

„A használt reszpirátorokat úgy tanácsos likvidálni, mint a kommunális hulladékot, amit műanyag zsákba teszünk, és végül a kommunális hulladéknak fenntartott konténerbe dobunk. Ezt a típusú hulladékot nem szabad a szelektív hulladékgyűjtésre kijelölt konténerekbe dobni”

 

– tanácsolta a Szlovák Közegészségügyi Hivatal.

 

A hivatal továbbá a nedves, piszkos, hibás reszpirátor viseletét sem ajánlja. Egyúttal arra is felhívja a figyelmet, hogy másvalaki után szintén nem tanácsos felvenni a használt maszkot.

 

 „Amennyiben csak rövid ideig, percekig és nem órákig viselte a maszkot, és biztos abban, hogy helyesen, a gumin keresztül manipulált a maszkkal, nem érintette meg annak külső részét, akkor ismét felveheti azt”

 

– magyarázta a hivatal.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.