Nyitókép: Profimedia

 

A bevásárlás és az üzletlátogatás során a vásárlóknak több óvintézkedést is be kellene tartaniuk annak érdekében, hogy csökkentsék a koronavírus-fertőzés veszélyét.

 

A Szlovák Közegészségügyi Hivatal hasznos tanácsokat tett közzé azzal kapcsolatban, hogy a járvány ideje alatt miként kellene viselkednünk a mindennapi helyzetekben. A hasznos tanácsok közé tartozik az átgondolt bevásárlólista és az érintésmentes fizetés is.

 

 hirdetes_810x300  

A higiénikusok a járványhelyet ideje alatt az online vásárlást és az élelmiszer házhozszállítását javasolják.

 

„Az élelmiszerüzletbe átgondolt bevásárlólistával lépjünk be annak érdekében, hogy a körülöttünk lévő emberekkel a lehető legkevesebb időt töltsük el“

 

– magyarázta Daša Račková, a hivatal szóvivője.

 

A higiénikusok szerint a háztartásból csak egy személynek ajánlatos eljárnia bevásárolni. Amennyiben lehetőségünk van rá, az üzletbe ne vigyük magunkkal a gyerekeket. A bevásárlást akkor intézzük, amikor kevesebb személy tartózkodik a boltokban, kerüljük a csúcsidőt.

 

A Szlovák Közegészségügyi Hivatal egyúttal felszólította a 65 év felettieket és a súlyos egészségkárosodottakat, hogy az egészségük védelme érdekében a számukra kijelölt idősávban vásároljanak. A személyzettel és más vásárlókkal csak szükség esetén kommunikáljunk.

 

Mielőtt belépünk az üzletbe, győződjünk meg arról, hogy helyesen viseljük a reszpirátort, pontosabban takarja-e a szánkat és az orrunkat. Ezután alaposan fertőtlenítsük le a kezünket, vagy húzzunk fel kesztyűt.

 

A higiénikusok szerint a polcoknál és a pénztárnál tartsuk tiszteletben a személyes teret, ne tolakodjunk. Amennyiben az utcácskákban sok ember tolong, várjunk, és térjünk vissza később az adott áruért. A termékek közül csak azokat fogjuk meg, amelyeket szándékunkban áll megvásárolni.

 

Amennyiben a kezünket nem fertőtlenítettük le vagy nem mostuk meg, ne érintsük meg az arcunkat. A vásárlás végén ajánlatos az önkiszolgáló pénztárakat használni.

 

Az üzletből való távozás után a használt kesztyűt dobjuk ki, majd ismét fertőtlenítsük a kezünket. Amennyiben az üzletben, illetve a bevásárlóközpontban muszáj a toalettet használnunk, a lehető legkevesebb felületet érintsük meg, végül alaposan mossuk meg és fertőtlenítsük le a kezünket.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.