Nyitókép forrása: pluska.sk

 

Több mint 5000 néző vehetett részt azon a koncerten, amelyre Barcelonában került sor szombaton este, szigorú higiéniai korlátozások mellett. Beszámolók szerint a koncert nem csak a szórakozást szolgálta, hanem azt is, hogy éles helyzetben teszteljék le a higiéniai rendelkezések és az antigéntesztek hatását a koronavírus terjedésére tömegrendezvényeken.

 

A Love of Lesbian együttes koncertje a Palau Sant Jordi sportcsarnokban valósult meg, és ez volt az első ilyen jellegű társasági esemény Spanyolországban a járvány kitörése óta.

 

A rendezvény különleges engedélyt kapott a hatóságoktól az esemény lebonyolítására. A nézők csak negatív koronavírus-teszt ellenében vehettek részt a koncerten, a teszteket három mintavételi ponton a sportcsarnok mellett lehetett elvégezni. Pozitív eredmény hat személy esetében született.

 

 hirdetes_300x300  

A nézőknek kötelező volt az FFP2-es maszk viselése, de nem kellett betartaniuk a kétméteres előírt fizikai távolságot egymástól. A közönséget három zónába osztották be, és a helyszínek szellőztetését pedig a szervezőknek kellett biztosítani. A járványügyi rendelkezések betartását a tömeg esetében egészségügyi alkalmazottak ellenőrizték.

 

A koncertre előre kellett regisztrálni, és csak aktív korúak (18-65 év közöttiek) vehettek részt rajta. A nézőknek ezenkívül írásban kellett jóváhagyniuk személyes adataik felhasználását – enélkül a kísérletnek nem lenne sok értelme.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.