Nyitókép: AdobeStock

 

A rendőrség elsősorban az idősek figyelmét szeretné felhívni arra, hogy legyenek nagyon körültekintőek és ne adják oda idegeneknek a megtakarításaikat. Sok csaló telefonon keresztül vagy személyesen azzal keresi meg az időseket, hogy a hozzátartozójuknak a COVID-19 betegség miatt azonnali segítségre van szükségük.

 

A csalók általában a COVID központ válságstábjának munkatársaikén vagy orvosként mutatkoznak be. Az embereket szívhez szóló történettel próbálják meghatni, melynek során azt állítják, hogy valamelyik családtagjuk válságos állapotban, lélegeztetőgépre kapcsolva fekszik és koronavírus elleni vakcinára van szüksége, amit készpénzben vagy banki utalással kell kifizetni.

 

 hirdetes_300x300  

A rendőrség szerint akkor is ajánlatos résen lenni, amikor valakit egy idegen személy szólít meg személyesen, telefonon vagy e-mailben azzal a céllal, hogy szájmaszkokat, fertőtlenítőszereket, kesztyűket, immunerősítő vagy a koronavírus gyógyításra alkalmas gyógyszereket adjon el. A rendőrség szerint akkor is ébernek kell lenni, ha valakitől pénzt akarnak kérni az oltásért.

 

A rendőrség tanácsa szerint az ilyen megkeresésekre nem szabad reagálni, idegeneket nem szabad a lakásba engedni, és senkinek sem szabad pénzt küldeni a számlájára. Ilyen esetben azonnal kapcsolatba kell lépni a hozzátartozókkal és ellenőrizni kell a tényeket. A 158-as telefonszámon pedig kapcsolatba kell lépni a rendőrséggel.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!