Nyitókép: touchit.sk

 

Szlovákiában már közel 900 ezer ember kapta meg a koronavírus elleni vakcinát. A legtöbb helyen gyorsan, jól szervezett módon történik az oltás, de egyes konkrét esetekben gondok akadhatnak a regisztráció körül. Így járt a Körkép.sk egyik olvasója is, aki hírportálunkat kérte meg, hogy járjunk utána az esetnek. A konkrét ügy azokra a polgárokra vonatkozik, akik 2021.3.17-21. között regisztráltak COVID elleni oltásra, jó eséllyel nincsenek nyilvántartva, mint oltásra váró emberek.

 

Olvasónk az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjánál (NZCI) is érdeklődött édesanyja regisztrációjával kapcsolatban, akit március 17. óta nem hívtak oltásra, pedig a nála fiatalabb unokatestvér, az ő férje, és szomszédjuk is már oltva vannak, bár később regisztráltak

 

Olvasónkat elmondása szerint az NZCI központi ügyeletén arról tájékoztatták, hogy tudnak az adott napokon jelentkezett problémáról. Azt javasolták, hogy törölje a korábbi regisztrációt és készítsen újat, így az illető személy is hamarosan sorra kerülhet.

 hirdetes_300x300  

 

Olvasónk a Körképtől azt kérte, hogy járjunk utána, miért nem tájékoztatják erről az érintetteket, akikből több is lehet. Mivel azonban nem biztos, hogy mindenki tudja, mit kell tenni ilyen esetnek (törölni a régi regisztrációt és újra regisztrálni), könnyen lehet, hogy hiába várnak napok óta saját oltási időpontjukra.

 

A Körkép.sk az egészségügyi minisztérium szóvivőjéhez fordult kérdéseivel. Alig 24 órán belül Veronika Bauch, az NZCI szóvivőjétől meg is kaptuk a válaszokatt. Mint írta, az ún. váróterem működésének első óráiban a rendszer csak az igénylő által megadott első oltási helyszínt fogadta el lehetőségként, hiába adott meg az illető több lehetőséget is. Ez a technikai probléma mintegy 30 ezer esetben jelentkezett. Az NZCI időközben kijavította a hibát, és ellenőrizte az első két nap során regisztrált személyeket.

 

„Az ellenőrzés során minden esetben rendben találtuk a jelentkezést. Az új applikáció már lehetővé teszi a regisztráció módosítását, azaz az oltóközpont megváltoztatását“

 

– írta a Körképnek adott válaszában Veronika Bauch.

 

Erre egyébként bármikor lehetőség van. Az NZCI azt ajánlja mindenkinek, hogy a kapott PIN kódon keresztül ellenőrizni saját várótermét (EZEN AZ OLDALON), így arról is meggyőződhetnek, hogy nem nyílt-e közelebbi oltóközpont a lakóhelyükhöz.

 

Arra vonatkozó kérdésünkre, hogy egyesek bár később regisztráltak, de korábban kaptak időpontot az oltásra, a szóvivő elmondta, hogy a várakozási időt a jelentkező személy életkorától, a vakcinák mennyiségétől, illetve az adott oltóközpont leterheltségétől is függ.

 

Kérdésed, megoldásra váró problémád van? Keresd szerkesztőségünket a körkép (kukac) körkép (pont) sk email-címen.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.