Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Sokféle pálanták, magyaros öltözékek, látványos alkotások, ízesített mézek, füstölt áru, élő állatok, miegymás – a vásárlő bő kínálatból válogathatott az újabb termelői piacon.

 

Nemesócsa községben első alkalommal tartottak Termelői Piacot. Változatos választék és sok látogató érkezett a délelőtt nyitva tartó háztájisok, termelők, kézművesek vásárára.

 

 hirdetes_300x300  

 

Az április 24-i piacon isteni ízesített mézek, hasznos palánták, kürtőskalács, házi szappanok és gyertyák, kézzel készített rózsafüzérek, látványos virágdíszek, élő állat, friss tojás is kapható volt. Természetesen, nincs piac a hamisítatlan házi készítésű termékek nélkül. Ilyen volt többek között a pástétom, a fűszerkeverékek, a füstölt áru, tészta, dzsem, szörp, stb.

 

 

Az egyik idős férfi odaszólt a nagymamának, „Te nem vettél tyúkot? Pedig azt hittem, jó tyúk-húslevest eszek”. Mire a nagymama így válaszolt, „Nem. Majd legközelebb. De friss zöldséget vásároltam, füstölt húst és mélyhűtött májkacsát vásároltam.”

 

Az ízesített mézek közül közkedvelt volt az áfonyás méz. Az íze azért igazán finom, mert igazi áfonya van benne. Természetesen, az újdonságnak számító barackkal ízesített méz is isteni! Mi már mindkettőt megkóstoltuk. Mint mondták, nagyon ízletesnek bizonyultak a szörpök, dzsemek is.

 

 

Az emberek kimondottan örültek egymásnak. A nemesócsaiaktól megtudtuk, nagy szüksége volt már arra, hogy  emberekkel, ismerősökkel találkozzanak. Örömmel beszélgettek a nemrég csinosított nemesócsai piacnál.

 

 

Nagy sikert aratott a kürtőskalács is. Kígyózó sorban várakoztak az ínyencségre az emerek. A helyiek nagyon értékelték a hiánypótlást, és reménykedve várják, lesz folytatás s következő Termelői Piac Nemesócsán.

 

További képeink:

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.