Nyitókép: PostEurop

 

Elindult az internetes közönségszavazás a PostEurop (Európai Postaüzemeltetők Egyesülete) honlapján, amelyen eldől, hogy melyik ország EUROPA-bélyege a legszebb. A bélyegszépségversenyen idén a védett hazai állatok témakört dolgozzák fel az indulók – közölte a Magyar Posta Zrt. az MTI-vel hétfőn.

 

A PostEurop évente kínál lehetőséget arra, hogy tagjaik közös témában úgynevezett Európa-bélyeget bocsássanak ki. A nemzetközi megmérettetés témáját idén a védett állatok adták.

 

 hirdetes_810x300  

A versenyre nevezett magyar bélyegújdonság Petényi Tibor Z. tervei szerint készült. A bélyegkisív egyik címletén a Magyarországon márciustól októberig fészkelő költöző énekesmadár, a cigánycsuk látható, amelyet 2021-ben az év madarának választottak. A másik címleten a molnárgörény szerepel. A kevéssé ismert kistermetű ragadozó a Dunántúlon és az Alföldön leginkább gyepek, mezőgazdasági területek szélén fordul elő.

 

A versenyre nevezett magyar bélyeg (Fotó: PostEurop)

 

A versenyre nevezett szlovák bélyeg Kamila Štanclová tervei alapján készült és a legértékesebb szlovákiai erdők titokzatos lakóját, a siketfajdot ábrázolja. A siketfajd (Tetrao urogallus) a kritikusan veszélyeztetett fajok közé tartozik, ugyanis az elmúlt negyven ében 70%-kal esett vissza a populációja. A siketfajd a az életteli, színes természet szimbóluma. Otthona Európa egyik legszebb nemzeti parkja, a Murányi-fennsík Nemzeti Park.

 

A versenyre nevezett szlovák bélyeg (Fotó: PostEurop)

 

Szavazni szeptember 9-ig a PostEurop honlapján lehet, a www.posteurop.org/europa2021 oldalon.

 

MTI/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!