Nyitókép forrása: dailywire.com

 

Tovább tombol a szélsőséges politikai korrektség az Egyesült Államokban. A legújabb példát Cori Bush amerikai kongresszusi képviselő szolgáltatta, aki a Demokratikus Felügyeleti Bizottság előtt tett felszólalásában a nőket „szülő emberekként” említette – politikai korrektség és a genderelmélet nevében.

 

„Mindennap fekete szülő emberek és újszülöttek halnak meg, mert az orvosaink nem hisznek a fájdalmunkban. A gyermekeim is majdnem e statisztika részeivé váltak, ahogy majdnem én is”

 

fogalmazott a fekete anyák – bocsánat – fekete szülő emberek jogaiért küzdő aktivistából lett politikus. A bizottság előtt saját tapasztalataira hivatkozva adta elő, hogy az amerikai egészségügyben „szisztematikus rasszizmus” uralkodik.

 

„A fekete nőket durva, rasszista bánásmód éri a terhesség és s szülés során. Mindennap fekete nők halnak meg, mert a rendszer megtagadja emberi mivoltukat, és megtagadja az ellátásukat”

 

 hirdetes_300x300  

fogalmazott Bush képviselő, majd teljes fogalmi zavart keltve kijelentette, hogy

 

„egyedülálló anyaként, ápolónőként, aktivistaként és kongresszusi képviselőnőként állok ma itt, és mindent meg fogok tenni a fekete anyák, a fekete csecsemők, a fekete szülő emberek védelme érdekében és az életek megmentése érdekében”

 

Bush sajátos szóhasználatára Ian Haworth konzervatív kommentátor hívta fel a figyelmet, aki szerint Bush képviselőnő túlságosan is messzire ment.

 

„A szülés nemtelenítése és elnőietlenítése az általános baloldali stratégia legújabb törekvése. (…) Míg a nemi megkülönböztetést lehetővé tevő kifejezések száműzésére tett lépések ma már nem megdöbbentők, a demokraták egy lépéssel tovább mentek a ‘szülő emberek’ kifejezéssel. Ennek oka egyszerű: csak a nők szülhetnek. Az életadás, életvédelem képssége csodálatos ajándék, amit kizárólag a nők kaptak meg. A férfiak nem tudnak szülni. Az ’emberek’ nem tudnak szülni. Csak a ‘nők’ szülhetnek”

 

fogalmaz a kommentátor, kiemelve, hogy Bush képviselőnő épp az anyák védelme mögé bújva tagadta meg az anyák női mivoltát, „ami így méginkább megvetendő”. 

 

Cikkében felemlegette azt is, hogy az esztelen politikai korrektség jegyében idén januárban a Nancy Pelosi amerikai házelnök és James McGovern képviselő terjesztettek be egy házszabály-módosítást, amivel gyakorlatilag száműzték volna az olyan szavakat a törvényhozás szóhasználatából, mint az apa, anyag, lány, fiú, nővér, húg, öcs, nagynéni, nagybácsi, férj, feleség szavakat, helyettük pedig a neutrális szülő, testvére és házastársa szavakat vezették volna be.

 

És persze, ki feledhetné Emanuel Cleaver képviselő januári furcsa nyitó imáját a 117. kongresszus alakuló ülésén:

 

„az egyetlen Isten, Brahma nevében és a sokféle hit által ismert sokféle nevű Isten nevében. Amen és Awomen”

 

A felháborodást látva később Cleaver azzal védekezett, hogy a fura imazárást könnyed viccnek szánta. Megjegyezzük, a héber Ámen szó jelentése „úgy legyen”, semmi köze az angol „férfiak”, vagyis men kifejezéshez”, így a gendersemlegesség kínos erőltetése ebben az esetben még viccnek is rossz volt.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.