Nyitókép: portfolio.hu

 

Ausztriában szerdán kinyitottak a fél évvel ezelőtt a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bezárt éttermek, hotelek, kulturális és sportlétesítmények is.

 

Ausztria-szerte 40 000 vendéglátó egység és 68 400 hotel és panzió nyitotta meg újra kapuit a vendégek előtt. Az Österreich című napilap felmérése szerint 41 százaléka a megkérdezetteknek annak örül a legjobban, hogy végre barátokkal beülhet egy kávézóba vagy étterembe.

 

Kinyitottak a fitneszszalonok, a mozik, a színházak és a sportlétesítmények is. Bécsben, a Duna-parton az egyik közkedvelt vendéglő már hajnali ötkor kinyitott, és a pincérek együtt ünnepelték a napfelkeltét és a nyitást a vendégekkel. Az emberek és a vendéglátósok kedvét egyelőre még az sem szegte, hogy tucatnyi különböző igazolást kell ellenőrizni, hiszen van, aki oltási igazolvánnyal, mások korábbi koronavírusos betegségükről kapott orvosi papírral vagy negatív teszttel érkeznek.

 

 hirdetes_810x300  

Michael Ludwig, Bécs polgármestere a főváros legrégebbi kávéházát látogatta meg, ahol már Mozart és Beethoven is járt, Sebastian Kurz kancellár pedig a Praterben lévő híres Schweizerhausban ebédelt Werner Kogler alkancellárral és Elisabeth Köstinger turisztikai miniszterrel. Kurz ebéd előtti sajtótájékoztatóját két vírustagadó próbálta bekiabálásokkal megzavarni, de a kancellár nem hagyta magát kizökkenti a nyugalmából, és a jelen lévő rendőrök rövid időn belül eltávolították a két rendbontót.

 

A kancellár és a kormány képviselői délután az újra megnyíló operaházat látogatták meg, ahol májusban és júniusban a járvány miatt elmaradt premierek várják a közönséget. Szerdán, a nyitás napján a Frank Castorf rendezésében színpadra állított Faustnak tapsolhat a kultúrára kiéhezett közönség Bécsben.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.