Nyitókép forrása: tasr

 

Ausztria szombatól eltörölte a járvány miatt januártól érvényes szigorú ellenőrzéseket a Csehországgal és Szlovákiával közös határszakaszon – jelentette be szombat délelőtt az osztrák belügyminiszter. Az osztrák határ átlépésekor azonban továbbra is rendelkezni kell negatív teszttel vagy az oltottságról vagy a koronavírus fertőzésen való átesésről szóló igazolással.

 

Az osztrák egészségügyi tárca frissítette  a járványügyi rendelkezések rendeleteit a határrezsimre vonatkozóan, amely alapján szombattól, az alacsony incidencia szinttel rendelkező országokból (ide tartozik Csehország és Szlovákia is) érkezők esetében úgynevezett 3-G igazolást (tesztelt, felgyógyult vagy beoltott) kell mutatni, amennyiben nem tudják igazolni, hogy a beutazást megelőző tíz napban kizárólag saját országukban vagy Ausztriában tartózkodtak. Amennyiben ilyen 3G igazolással nem rendelkeznek, a beutazás után 24 órán belül koronavírus tesztet kell végezniük.

 

Az oltottsági igazolással vagy felgyógyulást igazoló okmánnyal nem rendelkező beutazóknak 5 napos karantén kell betartaniuk, amit csak újabb negatív teszt esetében szakíthatnak meg.

 

 hirdetes_300x300  

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.