Nyitókép: Facebook (archív)

 

A pápa vélhetően elkerüli Orbán Viktort, és Budapesten alig pár órát tölt csak, majd Szlovákiába utazik, ahol három és fél napot fog tölteni – jegyzi meg érezhető kárörömmel a jelenlegi ellenzék (Smer, Hlas, SNS) pártjaihoz közeli, a pozsonyi Slovan futballklubot is birtokló, egyébként magyarul is jól beszélő Ivan Kmotrík oligarcha tulajdonában levő TA 3 hírtelevízió.

 

Magyar és lengyel sajtóhírek szerint azonban a pápa és Orbán Viktor közti találkozóval kapcsolatos végleges döntés egyelőre még nem született. A média arról ír, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke a Vatikánba utazott, hogy áttörést érjen el a találkozó megszületését illetően.

 

A lengyel sajtóban ugyanakkor azt olvashatjuk, hogy Ferenc pápa Orbán Viktor magyar miniszterelnök migránspolitikája miatt szeretné elkerülni a vele való találkozást. A pápa ugyanis a migránsok befogadásával kapcsolatos egyértelmű álláspontjáról ismert.

 hirdetes_810x300  

 

Korábban az amerikai katolikus napilap, a National Catholic Register szellőztette meg, hogy a pápa szeptemberi látogatása során Budapesten csak a lehető legrövidebb időt kívánja tölteni, és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró istentisztelet után el is utazik az országból. Nem tervez hivatalos találkozókat, így politikusokkal sem fog találkozni.

 

Benedek pápa anno Orbán Viktort anno egész családjával együtt meleg fogadtatásban részesítette a Vatikánban.

 

Ferenc pápa budapesti szentmiséje szeptember 12-én 11.00 órakor kezdődik a Hősök terén.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.