Vazul
  • HUF: 348.37
  • USD: 1.21
  • 13 °C
  • 27 °C
Mindennapjaink

Új szabályok szerint léphetnek be Szlovákiába a szomszédos országokból érkezők

Igyekeznek a kirándulók kedvére tenni, bizonyos esetekben eltekintenek a teszt- és karanténkötelezettségtől is

Nyitókép: mti

 

A Szlovákiával szomszédos ún. zöld országokból június 14-től, hétfőtől új szabályok szerint lehet majd belépni az országba. A Szlovákiába érkező, a szomszédos országokban élők beléphetnek 24 óránál nem régebbi negatív antigénteszttel, vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel. A hírről Eduard Heger szlovák kormányfő számolt be a kormány szerdai ülését követően.

 

Heger egyúttal informálta a nyilvánosságot a Magyarországgal, Ausztriával, Csehországgal és Horvátországgal kötött megegyezésről is, melynek köszönhetően a beoltott szlovákiai kirándulók teszt- és karanténkötelezettség nélkül térhetnek haza a fent említett országokból, amennyiben az oltás első adagjának beadása után eltelt legalább 22 nap. Heger elmondása szerint Szlovéniával is tárgyalnak már ugyanezekről a feltételekről.

 

A kormányfő szerint a szlovákiai járványügyi helyzet továbbra is javul, ezért a kormány olyan intézkedéseket készít elő, amelyek lehetővé teszik, hogy a lehető leghatékonyabban utazhassanak kirándulásokra az emberek.

 

Június 14-től módosul az utazási szemafor. A turistacélpontnak számító Egyiptom fekete besorolásba kerül

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket