Nyitókép forrása: Eduard Heger facebook-oldala

 

Eduard Heger (OLaNO) szlovák kormányfő szerdán maga is bizonyítványokat osztott a tanév utolsó napján, konkrétan abban a pozsonyhidegkúti (Dúbravka) alapiskolában, amelyet korábban ő maga is látogatott.

 

Heger az elsősöknek adta át ünnepélyesen a bizonyítványokat, miközben a találkozást arra is felhasználta, hogy megtudja, hogy élték meg a diákok és tanárok az elmúlt egy évet, mikor többnyire online formában kellett tanulniuk és tanítaniuk.

 

A kormányfő kiemelte, hogy a személyes kapcsolat a diáktársakkal, tanárokkal, nevelőkkel semmivel sem helyettesíthető, az oktatás és a szociális kapcsolatok is megsínylették az elmúlt időszakot.

 

 hirdetes_300x300  

A tanárok kapcsán elmondta, hogy mindenképpen igényes volt az elmúlt év, hisz az otthoni tanítás mellett sok esetben a tanítóknak saját gyerekeikkel is foglalkozniuk kellett, nem csak diákjaikkal.

 

„Nagyon értékelem és köszönöm a tanároknak azt, hogy ezzel az évvel mindennek ellenére megbirkóztak”

 

fogalmazott Heger, aki ismételten rámutatott, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ősszel ne kelljen ismét bezárni az iskolákat.

 

„Nem becsülhetjük alá a harmadik hullámot. Az egyetlen fegyverünk jelenleg az oltás. A beoltottság mértékétől függ, hogy milyen erős lesz a harmadik hullám, ahogy az is, hogy a gyerekek az iskolapadban ülhetnek-e, vagy ismét otthon maradnak bezárva”

 

húzta alá a kormányfő.

 

Körkép.sk/A Kormányhivatal sajtóközleménye

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!