Nyitókép: reprofoto

 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió „Jó reggelt Magyarország!“ című műsorában elmondta, hogy a mai, pénteki nap folyamán meglehet az 5,5 milliomodik beoltott személy Magyarországon, ami a korlátozások további enyhítését jelenti.

 

Orbán hozzátette: Az elmúlt 24 órában egyetlen személy sem hunyt el a koronavírus okozta fertőzésben. Jelenleg 76-an fekszenek kórházban, ebből 22-en vannak lélegeztetőgépen.

 

Az 5,5 millió beoltott további enyhítéseket is jelent. A kórházakon és a szociális intézményeken kívül sehol sem lesz kötelező a maszk. Szállodákban, színházakban, kulturális rendezvényeken, éttermekben ezentúl nem kell védettségi igazolvány. Az üzletekben a vevőkorlátozást feloldják, a lakodalmak ünneplőinek számát 200-ról 400-ra emelik.

 hirdetes_300x300  

 

Sport-, zenés- illetve táncos rendezvényeken, valamint zárt térben tartott vagy 500 főnél több szabadtéri rendezvényeken azonban továbbra is maradnak a korábbi szabályok (létszámkorlátozás, védettségi igazolvány felmutatása).

 

Hogy szükség lesz-e a jövőben egy harmadik oltásra, az azon múlik, hogy a gyógyszergyártó cégek vállalják-e a felelősséget ezen következményekkel kapcsolatban.

 

A miniszterelnök az úgynevezett pedolfiltörvényt érintve kijelentette, hogy az államnak joga van korlátozni azt, hogy miről esik szó az iskolákban, ugyanis a gyermekek kérdése sosem magánügy. Habár Nyugat-Európában az NGO és civil szervezetek érzékenyítő kampányokat visznek az iskolákba, Magyarországon a szülők nevelik a gyerekeket és nem a civil szervezetek.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!