Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Habfürdő, zenés szórakozás, finomságok, hangulatos tábortűz és remek alkotások várták az érdeklődőket.

 

Gyermekzsivaj és önfeledt kacagás mellett zeneszó fogadta a látogatókat az oktatási-nevelési intézmény udvarán. Nagyszarva Község Önkormányzata és a helyi alapiskola, valamint óvoda mellett működő Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége szeretettel és jó hangulattal kedveskedtek az érdeklődőknek. A figyelmesség határtalan volt, mint ahogy a nagyszarvai összefogás is, ha közös munkáról, a közösség jövőjéről van szó.

 

 hirdetes_300x300  

 

A késő délutáni órákban kézműveskedéssel és kvízutcával kezdődtek a programok. Ekkor már készültek a finom fogások. Ebben némelyik helyi önkormányzato képviselő is kivette a részét.

 

 

Természetesen, ahogy azt már megszokhattuk, Nagyszarva polgármestere, László Zoltán is kivetette a részét a munkából. Úgy a készülődésből, mind a szervezésből, de még az esemény lebonyolításából is. Viccelődve kínáltak a felvágott tortaszeletekből. Mindenki mosolyogva és hálásan fogadta.

 

 

A nagyszarvai Családi napon volt még tűzoltóverseny, habfürdő és lovaglás is. A július 9-i esemény második részében sokak nagy kedvence, Kovács Koppány zenélt. Először a gyermekeket szórakoztatta, miközben a szülők, nagyszülők nosztalgiáztak. Erre azért is kerülhetett sor, mivel Koppány első dala pl. A Paff, a bűvös sárkány volt.

 

 

Az apa-fia foci igazán nagy sikert aratott. Pont úgy, ahogy a légvározás. Egy kisfiú arányosan megoldotta, hogy fotózva legyen. Egy másik semmiképp sem akart kijönni a légvárból, bosszantva ezzel a többieket.

 

 

Az esemény vége felé többen hálálkodva köszönték meg László Zoltán polgármesternek a gyönyörű élményt. A településvezető örült a pozitív visszajelzéseknek, miközben beszélgetésbe elegyedett a látogatókkal. Mosolyogva figyeltük, ahogy belejött a tortaszeletelésbe, s messziről integetett mindenkinek, hogy kóstolják meg.  Jóleső érzést árasztott a figyelmesség.

 

 

A gyermekek láthatóan jól eljátszottak, kacagva merültek bele különböző játékaikba. Mások édesapjuknak, bátyjuknak szurkoltak.

 

„Néni, ő fog győzni. Figyelje csak, ő az én hősöm, az apukám”

 

– mondta nekünk az egyik cuki kissrác.

 

 

A szülők a tábortűz mellett is jókat beszélgettek. A pedagógusok szintén kivették a részüket a munkából. Szinte alig pihentek eddig a szünidő alatt. De mint mondták, egyikük sem bánja, sőt…

 

A családi napon jótékonysági vásár is volt, ahol a diákok látványos alkotásait lehetett megvásárolni. Nekünk is nehéz döntés volt, mit is válasszunk annyi szép termék közül.

 

 

Szórakozásból tehát nem volt hiány. Nagyszarva egy hatalmas családként ünnepelt. Jó és örömteli érzés volt ott lenni. Kedves emberek fogadták minket, szívesen beszélgettek velünk, a gyermekek is boldogok voltak. Ide még visszatértünk!

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.